İhracatçı KOBİ'lere 1 milyar dolar destek verilecek

Kredi paketinde kullanılacak kredi faizinin üçte birini KOBİ'ler, üçte ikisini ise KOSGEB karşılayacak

Abone ol

YOZGAT - Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, ihracatçı KOBİ'lere verilecek kredi destek programıyla oluşturulması planlanan kredi hacminin 1 milyar dolar olduğunu söyledi.

Şahin, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen, Küçük ve Orta ölçekli Sanayi işletmecilerine yönelik bilgilendirme toplantısına katıldı. Bu yıl uygulanan Kredi Faiz Destekleri ve İhracat Kredisi Destek Programı hakkında katılımcılara bilgi veren Şahin, "İhracatçı KOBİ'lerimize verilecek kredi desteği programı ile oluşturulması planlanan kredi hacmi 1 milyar dolardır. Kredi paketinde kullanılacak kredi faizinin üçte birini KOBİ'ler, üçte ikisini ise KOSGEB karşılayacaktır" diye konuştu.

Söz konusu destek programının, döviz bazlı kredi faizlerinin yüzde 10'ları aştığı bir dönemde 6 ay için yüzde 1.18 gibi çok düşük bir faiz oranıyla uygulanacağını belirten Şahin, kredi destek başvurularının 2 mart 2009 pazartesi günü mesai saati itibariyle başladığını hatırlattı.

Şahin, kredi üst limitinin, işletme başına 200 bin dolar olduğunu da belirtti.

Yozgat İl Kültür Müdürlüğü salonundaki toplantıya, Yozgat Valisi Amir Çiçek ile Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri de katıldı.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak