İstanbul'da 'taşeron' protestosu

DİSK, Türk-İş, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde, Soma'daki maden faciası ile taşeron uygulamasını protesto etmek amacıyla Kadıköy'de miting düzenlendi

Abone ol

İSTANBUL - DİSK, Türk-İş, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası ile taşeron uygulamasını protesto etmek amacıyla Kadıköy'de miting düzenlendi. 

Ayrılıkçeşmesi mevkisi ve Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde bir araya gelen katılımcılar, daha sonra sloganlar atarak, ellerindeki dövizlerle Kadıköy Meydanı'na yürüdü. 

Katılımcılar, "Soma kaza değil, cinayettir", "Sendikal hakkımız engellenemez", "Taşeron çalışmak ölüm demektir" yazılı ve Soma'daki maden faciasında ölen işçilerin isimlerinin yer aldığı pankart taşıdı. 

Katılımcıların miting alanında yerini almasından sonra Soma'daki maden faciasının yaşandığı ocakta çalışan işçilerden Selçuk Çetin ile Hidayet Merdim konuşma yaptı. 

Ardından konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, günlerdir Türkiye işçi sınıfı ve Türkiye halklarının, Soma'daki işçi kardeşlerine "Soma'yı unutmayacağız, unutturmayacağız" sözü verdiğini belirtti. 

"Var olan sermaye düzenini yerle bir etmek için" Soma'yı unutturmamak zorunda olduklarını söyleyen Çerkezoğlu, "Bu katliamı kim örtbas ettiyse failleri de odur. Eğer kaderse bu kader neden hep bizim işçilerimizi vuruyor, neden hiç Alman işçisini Amerikan işçisini vurmuyor? Her yerde kölelik olan bu taşeron sistemi bütünüyle yasaklanmalıdır. Madenler yeniden kamulaştırılmalıdır. İşçi sağlığı alanının denetimi emek ve meslek örgütlerine verilmelidir" diye konuştu. 

Miting, Ruhi Su Dostlar Korosu'nun konseriyle sona erdi. 

Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi