”İthal mallar istihdamımızı öldürür”

ASO Başkanı Özdebir, ekonomik krizde herkesin üstüne düşen sorumluluklarının olduğunu belirtti

Abone ol

ANKARA - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Eğer biz ülkemizde üretilen malları tercih etmeyip, yurt dışından gelen malları tercih edersek, o ülkelerdeki istihdamı desteklemiş, kendi istihdamımızı da öldürmüş oluruz" dedi.

Türkiye'de üretilen malların kullanılması amacıyla ASO tarafından düzenlenen toplantının açılışında konuşan Başkan Nurettin Özdebir, yaşanılan ekonomik krizde herkesin üzerine düşen sorumluluklar bulunduğunu, bunun başında da herkesin birbirini karşılıklı olarak kollayıp, düşünmesinin geldiğini kaydetti.

Krizin ancak bu yapılırsa atlatılabileceğini belirten Özdebir, geçen süre içinde gerekli önlemlerin alınmaması ve yapısal dönüşüm sağlanamaması nedeniyle krizin reel sektörü vurur hale geldiğini söyledi. Özdebir, krizin atlatılmasında Türkiye'de üretilen ürünleri satın alma tercihlerinde öne çıkarılması geldiğini kaydetti. Özdebir sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Son iki haftada 30 binin üzerinde işsizin işsizlik maaşı için müracaat ettiğini biliyorsunuz. İşsizlik aslında fert fert hepimizin vermiş olduğu satın alma kararıyla başlıyor. Eğer biz ülkemizde üretilen malları tercih etmeyip, yurt dışından gelen malları tercih edersek, o ülkelerdeki istihdamı desteklemiş, kendi istihdamımızı da öldürmüş oluruz. Onun için her şeyden önce bu süreç içinde artan işsizliğin sosyal boyutunu düşünerek, değerlendirerek satın alma kararlarımızda yurdumuzda üretilen, Türkiye'de üretilen ürünlere dikkat etmemiz, onlara seçmemiz, onları tercih etmemiz gerek."

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz