Kiler, Yimpaş'ı aldı

Zincir market, toplam hizmet alanını yüzde 40 artırdı

Abone ol

İSTANBUL - Kiler, Yimpaş'la yaptığı anlaşma kapsamında Yimpaş'ın mülken sahip olduğu 15 mağazasının demirbaşlarını satın aldı, binalarını da 10 yıllığına kiraladı.

Kiler'den yapılan yazılı açıklamada, böylece Kiler'in toplamda hizmet alanını yüzde 40 artırdığı belirtildi. Büyüme stratejisinin bir parçası olarak satın alma ve yeni mağaza açmaya ağırlık veren Kiler'in, ilk aşamada 15 Yimpaş mağazasını bünyesine kattığı aktarılarak, devralınan toplam 100 bin metre kareye sahip mağaza ve merkezlerde Kiler markasıyla hizmet verileceği kaydedildi.

Açıklamada, yıl sonuna kadar 200 mağazaya ulaşma hedefi olan Kiler'in, Yimpaş mağazalarını kiralayarak Afyon, İskenderun, Kahramanmaraş, Gaziantep, Aksaray, Nevşehir, Tokat, Amasya, Sivas, Çekerek, Edirne, Turhal, Sorgun, Yerköy ve Alaca kentlerinde yeni müşterilerine Kiler markasıyla hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi.

Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, konuyla ilgili değerlendirmesinde, şunları kaydetti:

''Yimpaş, perakende sektörünü iyi bilen, yıllarca müşterisine emek vermiş bir firma. Bir süredir Türkiye çapında 15 mağazasının kiralanması ile ilgili görüşüyorduk, bugün sonuçlandırdık. Kiler Holding Perakende Grubu olarak satın almak veya yeni mağaza açmak üzerine kurulu bir büyüme stratejimiz olduğunu artık herkes biliyor. Bu anlaşmaya da doğal büyüme stratejimizin bir parçası olarak bakmak gerek.''

Bundan sonra karşılarına çıkacak fırsatları da değerlendirebileceklerini belirten Kiler, ''bizim açımızdan bu anlaşmanın iki önemli nedeni var. İlki, çok kıymetli olduğunu düşündüğümüz mevcut Yimpaş müşterilerine hizmet verecek olmak, diğeri ise daha önce bulunmadığımız illerde mağazalara sahip olarak Tüm Türkiye hedefimize yaklaşmak'' dedi.

Bakan Ersoy açıkladı: F1 yarışları 2026 itibarıyla İstanbul'a gelecek Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı