Kırmızı et fiyatlarına freni küçükbaş hayvan yaptırabilir

Ankara Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Kılınç, küçükbaş hayvan eti tüketiminde yaşanacak artışın fiyatları kesinlikle dengeleyeceğini belirtti.

Abone ol

Hüseyin GÖKÇE 

ANKARA - Kırmızı et fiyatlarındaki yükselişin önlenmesi için ithalat ve üretimin arttırılması yönündeki görüşler kamuoyunda tartışılıyor, ancak ithalat haberleri yanı sıra bakanlığı koyduğu tavan fiyat da et fiyatlarının düşmesine yeterli olmadı. Et fiyatlarındaki tartışmaya küçükbaş hayvan yetiştiricileri de dahil oldu. Ankara Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Kılınç, küçükbaş hayvan eti tüketiminde yaşanacak artışın fiyatları kesinlikle dengeleyeceğini belirterek, dana pirzola 38-40 liraya satılırken, keçi pirzolanın 22.90 liraya kadar satılabildiği örneğini verdi. Koyun ve keçi eti üretimi ve tüketiminin arttırılması için uzun süredir kampanyalar yürüttüklerini belirten Hasan Kılınç, eskiden Türk mutfağında önemli bir yer tutan küçükbaş hayvan etlerinin tadının yeni nesil tarafından bilinmemesinden yakındı.

Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL