Mel Gibson'la aksiyon, Dori'yle kahkaha

Sinemalarda rengarenk bir hafta sonuna hazır mısınız? "Kan Bağı", "Hayat Işığım","Kayıp Balık Dori", "Tutmayın Beni" ve "Siccin 3: Cürmü Aşk" haftanın yenileri...

Abone ol

NERMİN SAYIN

FASSBENDER OSCAR'A UZANIYOR

Hollywood'un son dönemlerdeki en parlak çıkışlarından birini Michael Fassbender yaptı. Kendisinden daha Steve Jobs olduğu biyografik film "Steve Jobs" ve yeşilçam'ın kötü adamlarını aratmadığı bir çiftlik sahibini canlandırdığı "12 Yıllık Esaret" (12 Years a Slave) ile Oscar'a aday olan fakat kazanamayan 39 yaşındaki aktör, ödülde bu yıl şansını hafta sonu ülkemizde vizyona girecek olan "Hayat Işığım" ile deneyecek gibi görünüyor. Derek Cianfrance'ın yönettiği filmde, Fassbender'in rol arkadaşları da iddialı aktrisler Alicia Vikander ve Rachel Weisz. Filmde; savaş sonrasında bunalıma giren gazi Tom Sherbourne, Avustralya'nın tenha bir köşesinde deniz feneri bekçiliği yapıyor. Aynı savaşta kaybettiği iki ağabeyinin yasını Isabel'le evli olan Tom'un sakin bir hayatı var. Fakat bir gece kıyıya içinde bir ceset ve bir bebek olan gizemli bir kayık vuracak ve hayatlarının akışını değiştirecek.

AŞK UĞRUNA

Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği yerli korku tarzı, bu hafta "Siccin 3: Cürmü Aşk"la devam ediyor. Senaryosunu Alper Mestçi ve Bekir Acar'ın yazdığı, Alper Mestçi'nin yönettiği "Siccin 3: Cürmü Aşk", korku ile romantizmi harmanlayan bir film. İlk iki filmi gişede yapımcılarının yüzünü güldüren "Siccin" serisinin yeni bölümünde Adnan Koç, Büşra Ayaydın ve Cem Uslu rol alıyor. Filmde; Orhan ile Sedat çocukluk arkadaşı. Orhan, Sedat'ın kız kardeşi Kader'e âşık oluyor, evleniyorlar. Fakat Sedat'ın yaptığı araba kazası üçünün de hayatlarının dönüm noktası oluyor. Film, bir anlamda aşk uğruna nelerin göze alınabileceğinin hikâyesi.

YENİDEN BABA OLMAK...

Haftanın aksiyon-gerilim filmi ise Hollywood'un "Cesuryürek"i Mel Gibson'dan geliyor. Peter Craig ve Andrea Berloff 'un yazdığı, Fransız yönetmen-yazar Jean- Francois Richet'in çektiği "Kan Bağı"nda (Blood Father) 60 yaşındaki aktörün rol arkadaşları Erin Moriarty, Micheal Parks, Diego Luna, Daniel Moncada, Richard Cabral ve William H. Macy. Mel Gibson, "Kan Bağı" filminde eski bir suçlu olan John Link'i canlandırıyor. John Link, yaşamını artık dövme yaparak ve karavanda yaşayarak yapayalnız sürdürmekte. 17 yaşında, Lydia adında bir kızı var, ama araları hiç iyi değil. Bu arada Lydia'nın erkek arkadaşı, bir uyuşturucu karteline bulaşıyor ve Lydia'yı, kartelin nakit servetini çalmak için aracı olarak kullanıyor. Genç kız da bu durumdan bir şekilde kurtulabileceğini düşünerek babasının yanına kaçıyor. Bu kaos, aslında John'a sunulan bir fırsat da. John, hayatında bir zamanlar doğru yapamadığı şeyi şimdi yapabilmek için kolları sıvıyor. Tek amacı, şu hayatta kan bağıyla bağlı olduğu tek kişiyi, yani kızını bu beladan kurtarmak. Son olarak 2015'te "Cehennem Melekleri 3"te izlediğimiz Mel Gibson, halen "The Professor and the Madman" filminin hazırlıklarını sürdürmekte. "Kan Bağı"nda kızını oynayan 1994 doğumlu Erin Moriarty'nin kariyeri de yükselişte. Genç aktris halen Phil Claydon'ın yönettiği "Crawlspace"ta başrol oynuyor ve gelecek yıl Helen Hunt ve William Hurt ile birlikte çekeceği "Live Like Line"a hazırlanıyor.

TUTABİLENE AŞK OLSUN!

Haftanın yerli komedisi, "Vay Başımıza Gelenler" serisi ve "Aşk Nerede?" romantik komedisiyle tanınan Semra Dündar'ın yazıp yönettiği "Tutmayın Beni." Film, yerli bir kadın kahramanın aksiyon ve komedi dolu maceralarını beyazperdeye taşıyor. Bala Atabek'in canlandırdığı "Güvenlik Fikret"in Hollywood'taki benzer kadın komik karakterler kadar beğenilip beğenilmeyeceği merak konusu. Filmde Atabek'e Hakan Eratik, Derya Şen ve Leyla Üner Ermaya eşlik ediyor. "Tutmayın Beni"de; bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışan, en büyük hayali babası gibi polis olmak olan ve polislik sınavlarına hazırlanan Fikret'in iş yerinde başına gelen eğlenceli olaylar ve kötü adamlarla "amansız" mücadelesi konu ediliyor. Yönetmen Semra Dündar, ‘ Tutmayın Beni', genç-yaşlı, çoluk-çocuk, zengin-fakir demeden zamanımızın çoğunu alışveriş merkezlerinde geçirdiğimizi düşünerek yola çıktığımız bir proje" diyor.

BU DEFA DA O KAYIP!

2003'te "En İyi Animasyon" dalında Oscar kazanan Kayıp Balık Nemo'nun en gözde karakterlerinden biri, Dori'ydi. Yeni Disney Pixar filmi "Kayıp Balık Dori"de, bu kez başrol onun. Herkesin favorisi unutkan mavi Tang balığı; Nemo ve Marlin'le birlikte resifte mutlu mesut yaşayan Dori, hafta sonu beyazperdeye geri dönüyor. Filmde Dori aniden ailesinin kendisini arıyor olabileceğini düşününce Marlin'le Nemo'yu da alarak okyanusu aştıkları ve Kaliforniya'nın prestijli rehabilitasyon merkezi Deniz Yaşam Enstitüsü'ne (DYE) geldikleri hayat değiştiren bir maceraya atılıyorlar. Annesiyle babasını bulmaya çalışan Dore, DYE'nin en ilginç üç sakininin yardımına başvuruyor: Sık sık çalışanlardan kaçıp duran huysuz ahtapot Hank, eko-konumlama becerisinin düzgün çalışmadığına inanan bir Beluga balinası Bailey ve miyop bir balina köpekbalığı olan Destiny'nin.Filmin seslendirme kadrosunda; Ellen DeGeneres, Albert Brooks ve Ed O'Neill var.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak