”ÖTV indiriminin ikinci ayağı piyasayı olumlu etkileyecek"

Peugeot Genel Müdürü Vieux, Haziran ayının otomotiv için iyi olacağını ifade etti

Abone ol

ANTALYA - Peugeot Otomotiv A.Ş Genel Müdürü Jean-Pierre Vieux, ÖTV indiriminin ikinci ayağının piyasayı olumlu etkilemeye devam edeceğini belirtti.

Jean-Pierre Vieux, Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Haziran ayının otomotiv için iyi olacağını ifade ederek, ÖTV ve KDV indirimiyle devletin otomotiv sektörüne yeni bir desteğinin söz konusu olduğunu söyledi.

Vieux, şunları kaydetti:

"Müşteriler bu fırsatı değerlendirmeye devam edecek. ÖTV indiriminin ikinci ayağı piyasayı olumlu etkilemeye devam edecek. Bence bu oranlar normal ÖTV oranlarından 10 puan iyidir. Bunu, pazarı teşvik edici bir gelişme olarak görmek lazım. Yeni ÖTV koşulları bir öncekine göre o kadar avantajlı olmasa da yarısı dolu yarısı boş bardak misali... Burada önemli olan satışlardaki ivmenin korunması. Bunun devamı yeni istihdamı düşündürecektir. Özellikle yerli üretim yapanlar bunu dikkate alacaktır. Otomotiv pazarını tekrar canlandırmak için böyle bir teşvik gerekiyordu. Bu da yapıldı. Şimdi yavaş yavaş daha normal bir seyir hızına geçiyoruz. Hükümetin bu tür önlemleri aldığı zaman buna bir sınır koyması, son tarih belirlemesi son derece normaldir."

ÖTV indiriminin, sektördeki şirketlerin istihdam yaratması sonucunu doğuracağını ifade eden Vieux, ilk önce sınırlı olan önlemler karşısında insanların istihdamı düşünmeden anlık sorunlarını çözmeyi düşündüklerini, ÖTV indiriminin uzatılmasıyla birlikte şirketlerin istihdamı da düşüneceklerini söyledi.

Vieux, otomotiv sektöründeki bütün üreticilerin ve dağıtıcıların bu dönemde temel misyonunun; pazardaki olumlu ivmeyi korumak olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz