OYAK Renault elektrikliyi 4'e çıkaracak

Üretim bandındaki model sayısını artıran OYAK Renault, kapasitesini de yükseltecek.

Abone ol

BURSA - OYAK Renault'un Bursa'daki fabrikasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan OYAK Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, 2011 senesinden başlayıp, gelecek yılın ortasına kadar sadece elektrikli "Fluence"yi değil, bunun yanında diğer 3 modeli de piyasaya çıkarmış olacaklarını duyurdu.

Elektrikli modellerin sayısını yükseltme planlarını açıklarken, elektrikli otomobil yapmak için gerekli teknolojiye sahip olmanın şart olduğunu vurgulayan Tunalıoğlu, şöyle konuştu:

"Elektrikli 4 model olacak. Bunlar; Kangoo, Zoe, Twizy  ve Fluence. Bizimki öncü araba, herkesten önce bizimki çıkacak. Dolayısıyla ben hep bu tip konuşmalarda şunu söylüyorum: Elektrikli araba yapabilmek için önce araba yapmayı bilmek lazım. Dolasıyla bütün projelere büyük saygıyla bakıyoruz, ama gerçekleştirilmesi açısından, verimliliği açısından tabii ki büyük zorluklar var."

Kapasiteyi de yükseltiyor

Bursa fabrikasının üretim kapasitesinin yılda 360 bin araç olduğunu anlatan Tunalıoğlu, "Elektrikli araba üretme kapasitemiz yılda 30 bin araba. Müşteri talebi ve ihracat pazarlarıyla yapılan anlaşmalar çerçevesinde, öngörüldüğü şekilde gittiği takdirde 30 bin arabaya kadar elektrikli 'Fluence' üretebilecek kapasitedeyiz" dedi.

OYAK Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, fabrikanın kurulu kapasitesinin yılda 360 bin adet (60 araba/saat) olduğunu ve geçen seneyi 307 bin adet ile kapattıklarını belirterek, "Biz şu anda 53 araba/saatteyiz. 1 Mayıstan itibaren 55 araba seviyesine çıkacağız. Geçen sene kırdığımız  42 senelik tarihi rekoru, 2011'de yenileyip, 25-30 bin adet geçmeyi düşünüyoruz" dedi.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi DSİ'den acele kamulaştırma kararı 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor”