"İşten atılmalar arttı"

Haber-İş Sendikası, sendikaya üye işçilerin işten atılmalarında artış olduğunu bildirdi

Abone ol

ANKARA - Türkiye Haber-İş Sendikası, sendikaya üye olma hakkı kullanıldığı için işten atılmaların gün geçtikçe arttığını bildirdi. 

Türkiye Haber-iş Sendikası'nın 6 Ağustos'ta yapılan Başkanlar Kurulu toplantısına ilişkin sonuç bildirisi açıklandı. Bildiride, gündemdeki konulara değinilirken, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin kapatılması istemiyle açılan davayı karara bağlaması, ülkenin içinde bulunduğu belirsizlik ortamının sona ermesi bakımından önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. Kararın gerilimli ortamın geride bırakılması açısından iyi bir gelişme olduğu görüşüne yer verilen bildiride, bu kararın iktidar ve muhalefet tarafından yeterince tahlil edilerek önümüzdeki süreçte doğru politikalar ortaya konulması gerektiği belirtildi. 

"Sendikaya üye olma hakkı kullanıldığı için işten atılmaların gün geçtikçe arttığının" savunulduğu bildiride, "işverenlerin haksız ve hukuk dışı uygulamalarına rağmen işçilerin mücadelesinin devam ettiği" kaydedildi. 

Bildiride ayrıca, Türk Telekom A.Ş Genel Müdürlüğü iş yerleri için 8. Dönem, PTT Genel Müdürlüğü iş yerleri için ise 13. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmeleri için taslak çalışmaların başlatılmasına karar verildiği duyuruldu. 

Bakan Ersoy açıkladı: F1 yarışları 2026 itibarıyla İstanbul'a gelecek Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı