"KDV iadesi doğrudan çiftçiye yapılmalıdır"

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, yem ve gübredeki KDV iadesine yönelik Bakanlığa önerilerini açıkladı.

Abone ol

BURSA (DÜNYA) - Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren hayvan yemleri ve gübrede KDV'nin yüzde 1'e indirilmesinin ardından uygulamada yaşanabilecek sıkıntıların giderilmesine yönelik önerilerini açıkladı. Matlı, "Önerimiz, yem ve gübre ürünlerinde çiftçimize Bakanlığımız üzerinden KDV iadesi ödemesi yapılmasının sağlanmasıdır. Bakanlığımızın belirleyeceği ödeme usul ve esasları üzerinden doğrudan çiftçimize KDV iadesi yapılmasıyla, çiftçimiz indiriminden yararlandığını daha çok hissedecektir, çiftçimizin eline doğrudan para ödenmiş olacaktır" dedi.

Konuyu sektör temsilcileriyle de değerlendirdiklerini belirten Özer Matlı, "Teoride çok başarılı bir düşünce olan bu çalışma, pratikte uygulama sıkıntıları yaratabilecektir. Hammadde fiyatları, kur baskısı gibi sebeplerle, yem ve gübre üreticilerinin fiyat konusunda sıkıntı yaşadıkları bu süreçte uygulama başarılı olamayabilecektir. Uygulamanın mevcut hali ile de yem ve gübre sanayicimiz, çiftçimiz ve Bakanlığımız arasında kalacak ve fiyat bazlı sıkıntılara yaşayacaktır" açıklamasında bulundu.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz