"Türkiye sermaye için en güvenli ortam"

Hayati Yazıcı, " Sermaye güvenli ortamlar arar. Türkiye de bunun için en güvenli ortama sahip" dedi

Abone ol

ANKARA - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sermayenin güvenli ortamlar aradığını ifade ederek, Türkiye'nin de bunun için en güvenli ortama sahip olduğunu belirtti. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) yapılan açıklamaya göre, Yazıcı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Ankara'da düzenlenen TOBB-Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Çalışma Yemeği'ne katıldı. 

Burada konuşan Yazıcı, sermayenin güvenli ortamlar aradığına işaret ederek, Türkiye'nin de bunun için en güvenli ortama sahip olduğunu bildirdi. 

Uluslararası ilişkileri belirleyen çeşitli önemli hususlar bulunduğuna dikkati çeken Yazıcı, "Uluslararası ilişkileri en fazla enerji ve enerji kanalları belirliyor. Enerji kaynakları varsa herkes orada olmak istiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Yazıcı, iş dünyasının önünü açabilmek için TOBB ile beraber gümrük kapılarının modernizasyonunu gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bu kapsamda çok önemli yasal değişikliklere imza attıklarını kaydetti. 

Türk-Alman ticari ilişkilerine de değinen Yazıcı, Türkiye'nin Almanya'ya gerçekleştirdiği ihracatı artırması gerektiğine işaret etti. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerinin gelişmesine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, Bakan Yazıcı'nın iş dünyası ile olan ilişkilere özel önem verdiğini ve sorunlarını çözmeye çalıştığını belirtti. 

Türkiye'nin AB üyeliğine tam destek 

TATSO Başkanı Rolf Königs de Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyeliğini desteklediklerini ifade ederek, "Türkiyesiz AB bir yere varamaz. İmtiyazlı ortaklık gibi bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Tam üyelik olmalı" dedi. 

Türkiye'nin büyük ve özel bir ülke olduğunu vurgulayan Königs, "Türkiye sınırsız imkanların ülkesi. Türkiye'yi bütün bir bölge için de önemli görüyoruz" ifadesini kullandı. TATSO hakkında da bilgi veren Königs, 400'den fazla üyeye ulaştıklarını bildirdi. 

4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi