Şanlıurfa'da arpa hasadı başladı

Abone ol

ŞANLIURFA - Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezlerinden Şanlıurfa'da arpa hasadı başladı.

[PAGE]

Üreticiler, bu yıl sonbahar ve kışın etkili olan yağışlar nedeniyle rekolte artışı bekliyor.
Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Başkanı Mehmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarımda girdi fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, "Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığından beklentimiz, arpa fiyatlarını ortalama 60 kuruş olarak açıklanmasıdır" dedi.

[PAGE]

Yaklaşık 3 milyon dekar alanda arpa ekimi yapıldığını ifade eden Kaya, bu yıl çiftçilerin bereketli bir hasat dönemi yaşadığını dile getirdi. Arpa hasadında yüksek kalite ve rekolte beklendiğini vurgulayan Kaya, şöyle konuştu:

[PAGE]


"Arpa hasadı başladı. Şu anda piyasaya arpa gelmeye başladı. Bu yıl Şanlıurfa'da yağışlardan dolayı rekolte ve kalitenin yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Bazı ilçelerimizde mayıs ayındaki yağışlardan ürünlerle ilgili sıkıntılar yaşandı ama bunun rekolteyi düşüreceğini sanmıyorum. Arpa rekoltesi bu yıl çok iyi. İnşallah çiftçilerimiz bereketli bir yıl geçirecek."

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz