Tadelle ve Saralle geri döndü

Toksöz Grubu, Sagra ve markaları Tadelle, Sarelle, Gol ve Gofy'yi yeniden tüketiciyle buluşturuyor

Abone ol

İSTANBUL - Toksöz Grubu Şirketlerinden Sanset Gıda, 2007 yılında 77 milyon dolara Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundan (TMSF) satın aldığı Sagra ve markaları Tadelle, Sarelle, Gol ve Gofy'yi yeniden tüketiciyle buluşturuyor.

Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Toksöz Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanset Gıda Genel Müdürü Ahmet Toksöz, ilaç sektöründe bulunan bir grup olduklarını, bu yıl Galenos Ecza Deposu'nun 33., Sanovel İlaç'ın ise 25. yılını kutladıklarını söyledi.

Toksöz, TMSF'nin düzenlediği "Sagra ve ürünlerinin satışı ihalesi"nin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, Sagra Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile elindeki markalar Tadelle, Sarelle, Gol, Gofy'yi 77 milyon dolara satın aldıklarını hatırlattı.

Sagra'yı almalarının üzerinden geçen 15 aylık süreçte, ilaç sektöründeki know-how'ı gıda sektörüne taşımak amacıyla, ilaç üretiminde geçerli olan, üretimin uygun koşullarda yapılmasını sağlayan cGMP (güncel iyi üretim uygulamaları) bilgi birikimlerini, gıda üretimine aktarmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Toksöz, Ordu'daki fabrikayı, 9,5 milyon YTL'lik yatırımla, mekaniğinden otomasyonuna yenilediklerini ifade etti.

Mevcut çalışanlar korunuyor

Toksöz, üretimi 1 yıl durdurdukları bu fabrikada bu süre boyunca, mevcut çalışanları koruduklarına dikkat çekerek, 2008-2009 planlarına göre gerçekleştirecekleri yeni makine parkuru alımlarıyla, fabrikaya yaptıkları yatırım miktarının 30 milyon YTL'yi bulacağını bildirdi. Toksöz, şu an 50 bin ton olan yıllık üretim kapasitesini de yeni yatırımlarla artırmayı hedeflediklerini belirtti.

"Önceliğimiz istikrarlı büyüme"

Ahmet Toksöz, işe başlarken kendilerine, "Bizim yiyemeyeceğimiz hiçbir ürünü tüketiciye sunmayacağız" sözünü verdiklerini dile getirerek, ürünlerinde, trans yağı, boya ve katkı maddelerini kullanmadıklarını, "doğala özdeş" olarak anılan vanilya esansı yerine, doğal bitkilerden elde edilen katkısız vanilya kullandıklarını, soya lesitin ham maddesinin, genetiği değiştirilmemiş soya olmasına dikkat ettiklerini anlattı.

Sektörde fark yaratmayı amaçladıklarının altını çizen Toksöz, "Sanset Gıda olarak önceliğimiz hızlı değil istikrarlı büyüme. 750 kişilik üretim, satış ve pazarlama kadrosu ile 2009 yılında 100 milyon YTL'lik bir ciro hedefliyoruz" diye konuştu.

Sagra, Tadelle, Sarelle, Gol ve Gofy, kasım ayı başından bu yana zincir mağazalarda satılıyor.

Bakan Ersoy açıkladı: F1 yarışları 2026 itibarıyla İstanbul'a gelecek Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı