TEB ilk çeyrekte 176 milyon lira net kar açıkladı

Abone ol

İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası (TEB) 2013 yılı ilk çeyreğinde 176 milyon lira net kar açıkladı.
TEB'in ilk çeyrek mali tablolarına ilişkin açıklamasına göre, bankanın aktif toplamı bir önceki döneme göre yüzde 8 oranında artarak 47 milyar TL'ye ulaşırken net karı 176 milyon TL olarak gerçekleşti.
Yılın ilk çeyreğinde TEB'in toplam mevduatı yüzde 7 oranında artarak 30,8 milyar TL'ye ulaştı. TEB'in mevduatı artan müşteri sayısının da etkisiyle daha tabana yaygın bir hale geldi.
Açıklamada yer verilen bilgilere göre, önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında yüzde 53 oranında bir artışa karşılık gelen net kar, bankanın birleşmenin yüklerini geride bırakıp sinerjilerinden faydalanmaya başladığının göstergesi oldu.
Banka, yılın ilk çeyreğinde yüzde 9 oranında artışla 32,3 milyar TL'ye ulaşan toplam kredilerin yarıya yakın bölümünü KOBİ'lere kullandırırken takipteki kredilerin oranı ise yüzde 2,2 olarak gerçekleşti.
Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings geçtiğimiz günlerde bankanın herhangi bir dışsal destek veya risk unsuru hesaba katılmadan tek başına mali güçlülüğünü gösteren "Finansal Kapasite" notunu yükseltilmişti.

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" Ankara'da ekmeğe zam SunExpress’ten Birleşik Krallık’ta rekor büyüme AB'den Meta'ya soruşturma