TESK Genel Başkanı: Vergi artışları kayıt dışı ekonomiyi artırır

TESK Genel Başkanı Palandöken, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın açıkladığı yeni torba kanun tasarısına ilişkin olarak, vergi artışlarının 2018 büyüme hedeflerini baskılayacağını ve kayıt dışı ekonomiye sebebiyet vereceğini kaydetti.

Abone ol

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ekonomik büyümenin tam hızlanmaya başlandığı bir dönemde hemen hemen tüm vergilerde artışa gidilmesinin 2018'den itibaren büyüme hedeflerini baskılayacağı endişesini taşıyoruz, ayrıca vergi artışlarının kayıt dışı ekonomiyi artırma ihtimali de söz konusu." ifadesini kullandı.

Palandöken yazılı açıklamasında, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın açıkladığı yeni torba kanun tasarısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomik büyümenin tam hızlanmaya başladığı bir dönemde vergilerde artışa gidilmesinin 2018'den itibaren büyüme hedeflerini baskılayacağı endişesi taşıdıklarını belirten Palandöken, "Vergi artışlarının kayıt dışı ekonomiyi artırma ihtimali de söz konusu. Vergi oranları artınca vergi gelirlerinin artması yerine tersine azalması da mümkün olabilir. Bu nedenle artış yapılacak vergiler çok iyi analiz edilmeli." görüşünü savundu.

Palandöken, işsizliğin azaltılmasına yönelik hükumetin çeşitli programlar uyguladığını hatırlatarak, "İşsizliğin yeniden tek hanelere düşmesi için istihdam artırıcı politikalar uygularken ücretlilerin vergisindeki artış, hem kayıt dışı istihdamı artırabilir hem de işsizlik oranındaki düşüşü geciktirebilir." değerlendirmesinde bulundu.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak