”TİM Yasa Tasarısı yeniden ele alınmalı”

TTSİS Yönetim Kurulu Başkanı Narin, yaptığı yazılı açıklamada TİM Yasası'na dikkat çekti

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin, şu anda tüm üretici ihracatçıların dikkatini vermesi gereken sorunun, TİM Yasası olduğunu bildirdi.

TİM seçimlerine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Narin, TİM'in Türk sanayicisinin ve Türk ihracatçısının yanında yer alması gerektiğini belirtti. Narin, "Yeni seçimlerle şimdiye kadar böyle olmayan yanlışlığın değişeceğine inanıyoruz. Türk sanayicisini ve ihracatçısını Mısır gibi ülkelere götürerek, başka ülkelerin üretimini ve ihracatını destekleyen zihniyet yanlışlığına, yeni gelen ekiplerin düşmeyeceğine inancımız tamdır" dedi.

TİM konusunda asıl önemli noktanın, TİM yasasının değişmesi olduğunu, AB normlarına uygun, gönüllülük esasına dayanan, mecburi üyeliğin olmadığı sistemlere göre TİM Yasa Tasarısı'nın yeniden ele alınması gerektiğini dile getiren Narin, şunları kaydetti:

"Şu anda tüm üretici ihracatçıların dikkatini vermesi gereken sorun, TİM seçimlerindeki aday yarışı değil, TBMM'nin açılmasıyla birlikte çıkarılacak olan TİM yasasıdır. Bu nedenle, başkan adaylarını değil, gönüllük esasına dayanmadığı için AB normlarına uygun olmayan ve Anayasa ile tanınmış özgürlükleri baskı altına alacak yasayı tartışmaya açmalıyız."

Narin, ihracatçı birliklerinin, 5253 Sayılı Dernekler Kanunu'nda düzenlenen dernekler ile aynı statüdeki bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, tasarının mevcut düzenlemesinde, ihracatçıların sadece bir kez ihracat yapabilmeleri için bile ihraç ettikleri maddeler ile ilgili ihracatçı birliklerine üye olmalarının zorunlu kılındığını kaydetti. Anayasa'ya göre hiç kimsenin, bir derneğe üye olmaya ve dernekte üye kalmaya zorlanamayacağını ifade eden Narin, "Tasarının mevcut düzenlemesi Anayasa ve Türk Medeni Kanunu hükümlerine açıkça aykırılık teşkil etmektedir" görüşünü aktardı.

Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok"