”Trafik idari para cezalarının tebliğinde sorun yaşanmadı”

Emniyet Genel Müdürlüğü, "idari para cezalarının tebliği için ödeneğin yetersiz kaldığı" yönündeki haberleri yalanladı

Abone ol

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik idari para cezalarının tebliğiyle ilgili hiçbir sorun yaşanmadığını kaydetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yazılı açıklamasına göre, dün ve bugün bazı basın yayın organlarında trafik idari para cezalarının tebliği için ödeneğin yetersiz kaldığı yönünde haberlere yer verildiği belirtildi. Sorunun 2006 yılında Maliye Bakanlığı'ndan alınan ek ödenekle karşılanarak çözüldüğü kaydedilen açıklamada, 2007 yılında haberlere konu edilen sorunun da olmadığı ifade edildi. Ödenek yetersizliği nedeniyle mali yıl içerisinde yaşanan sıkıntıların tamamen giderilmesi amacıyla yasal düzenlemelere gidildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na 06 Haziran 2008 tarih ve 26898 sayılı mükerrer Resmi Gazete ile ek 20'nci maddesinde yayımlanan 'Karayolları Trafik Kanunu'nun 116. maddesi uyarınca araçların tescil plakasına göre düzenlenen trafik para cezalarından elde edilen gelirin yüzde 25'i, Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı'nın tebliğinde kullanılan posta ücretlerinin karşılanabilmesi için Maliye Bakanlığınca bir yandan bütçeye özel gelir, diğer yandan Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinde mevcut tertiplere ödenek ya da açılacak özel tertiplere özel ödenek kaydedilir' hükmü eklenmiştir. Söz konusu yasa gereği, Trafik İdari Para Cezalarının tebliğiyle ilgili hiçbir sorun yaşanmamaktadır."

BRICS kendi merkez bankasını kuruyor İlaçta ‘tersine’ kaçakçılık uyarısı Bir sigara grubuna daha zam geldi! En ucuz ve en pahalı sigara kaç TL? Armada Gıda, yeni yatırımlarla globalde pazar payını artıracak Futbol piyasası düzenleme ve denetleme kurumu FPDDK kurulsun