Türkiye büyüyecek ender ülkelerden

Fitch Ratings Türkiye Direktörü, Türkiye'nin bu yıl dünyada pozitif büyüme gösterecek ender ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Abone ol
İSTANBUL - Fitch Ratings Türkiye Direktörü Gülcan Üstay Üstay, Türkiye'nin 3 yıl içinde notunun artırılma olasılığının yüzde 10 olmasının sadece istatistiki bir durum olduğunu, bunun daha önce de olabileceğini söyledi.
 
Üstay, Türkiye'nin kendi derecelendirme kuruluşunu kurma kararının ise pazar için olumlu olacağını ifade etti.
 
Türkiye'de kamu maliyesi ve bütçe dengesinin kendini ispat ettiğini belirten Üstay, bankacılık sisteminin de güçlü olduğunu, kredi büyüme tahminlerinin ise 15-20 aralığı olduğunu dile getirdi.
 
Türkiye'yi izlemeye devam ediyoruz
 
Üstay, Türkiye'yi izlemeye devam ettiklerini belirterek, ''Türkiye'nin, diğer BBB- (Yatırım yapılabilir) seviyesinde reytingi olan ülkelerle kıyasladığımızda, farklılaştığı noktalar var. Bunları bildiğimiz halde Türkiye'yi BBB- seviyesine çıkardık'' dedi.
 
Cari açık
 
Türkiye'nin pozitif bir çok yönünün yanında negatif ayrıştığı alanların da bulunduğunu ve bunların başında cari açığın geldiğini vurgulayan Üstay, ''Cari açığın üç sene boyunca yüzde 6'nın çok altına inebileceğini düşünümyoruz'' dedi.
 
Üstay, asıl takip edilmesi gerekinin cari açığın sürdürülebilir olması ve nasıl fonlanacağı olduğunu kaydetti.
 
Türkiye'nin dünyada pozitif büyüme gösterecek ender ülkelerden biri olduğunu belirten Üstay, bu yıl büyümenin iç talepten geleceği yönündeki düşüncesini paylaştı.
 
Pozitif gelişmeler ekonomiyi olumlu etkileyecek
 
Üstay, çözüm sürecine ilişkin ise, ''Pozitif gelişmeler uzun vadede Türkiye'nin ekonomisini ve politik riskini olumlu bir şekilde etkileyecek. Fitch olarak çözüm sürecindeki gelişmeleri önümüzdeki dönemde izlemeye devam edeceğiz" dedi.
“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz