”Türkiye güllük gülistanlık bir ülke değil”

Bakan Şimşek, Türkiye'nin krizden etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirtti

Abone ol

ÇORUM - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye güllük gülistanlık bir ülke değil, çözülmesi gereken bir çok sorunumuz var. Ancak bu sorunların üstesinden gelebilecek güçlü bir ekibimiz var" dedi.

Bakan Şimşek, eşi Annalise Şimşek ile birlikte Amasya'da partisinin il kongresine katıldıktan sonra Ankara'ya dönerken Çorum'un Mecitözü ilçesine uğradı. AK Parti Çorum Milletvekilleri Cahit Bağcı ve Ahmet Aydoğmuş, İl Başkanı Nihat Akar ve partililerce ilçe girişinde karşılanan Bakan Şimşek, parti merkezinde basına kapalı toplantı yaptı.

Daha sonra ilçedeki esnafları ziyaret eden Bakan Şimşek, bir dernek kermesini de gezdi. Kermeste Elif Akbaş isimli küçük bir çocuğu kucağına alarak seven Bakan Şimşek, ona kermeste satılan oyuncak beşiklerden hediye etti.

Kermesin ardından ilçe merkezindeki parkta vatandaşlara hitap eden Maliye Bakanı Şimşek, Mecitözü'ndeki seçimlerin 7 haziranda yeniden yapılacağını hatırlatarak, vatandaşlardan AK Parti'ye oy vermelerini istedi.

"Türkiye'nin krizden etkilenmemesi mümkün değil"

AK Parti olarak iktidara geldiklerinde Türkiye'nin çözülemeyecek gibi görünen birçok sorunu bulunduğunu kaydeden Şimşek, "Türkiye güllük güllük gülistanlık bir ülke değil,  çözülmesi gereken bir çok sorunumuz var. Ancak bu sorunların üstesinden gelebilecek güçlü bir ekibimiz var" diye konuştu.

Başta eğitim ve sağlık alanında çözülmesi gereken birçok sorun olduğunu söyleyen Şimşek, yapılan çalışmaları anlatarak, Türkiye'ye ve Türkiye'nin gücüne güvendiklerini belirtti. Türkiye'nin artık dünyada çok önemli bir ülke haline geldiğini ifade eden Şimşek, "bunun, slogan atmakla değil oturup çalışmakla gerçekleştiğini" söyledi.

Türkiye'nin krizden etkilenmemesinin mümkün olmadığını kaydeden Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz, artık dünyanın bir parçasıyız. Dünyaya mal satıyor, mal alıyoruz. Dünyadan kopuk, kendi başımıza ufak bir adada yaşayan bir ülke değiliz. Dünyada kriz varsa bize de yansır. Ama çok şükür geçmişle karşılaştırıldığı zaman Türkiye, direnç gösteriyor. Etkileniyor ama direnç de gösteriyor. İnşallah bu krizden Türkiye güçlü bir şekilde çıkacak."

Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi