Uluslararası Kümelenme Konferansı, İstanbul'da yapılacak

Üçüncüsü düzenlenen konferansın ana teması, Türkiye'nin kümelenme deneyiminin, yurt içi ve yurt dışı akademik çevre, kamu ve iş dünyası ile paylaşılması

Abone ol

ANKARA - Üçüncü Uluslararası Kümelenme Konferansı, ana teması "Rekabet için Kümelenme" mesajından hareket edilerek 3-4 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenecek.

"Rekabet için Kümelenme" mesajından hareketle, "Türkiye'nin kümelenme deneyiminin, yurt içi ve yurt dışı akademik çevre, kamu ve iş dünyası ile paylaşılması" ana temasıyla düzenlenecek olan konferansın açılışına, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen katılacak.

Aynı bölgede ve aynı değer zincirinde faaliyet gösteren, birbiriyle işbirliğinde bulunan ve aynı zamanda birbirine rakip olan işletmelerle ve onları destekleyici kurumların bir araya geldikleri örgütlenme modeli olan kümelenme konusunda çalışmalar, Dış Ticaret Müsteşarlığı öncülüğünde başlatıldı. Söz konusu çalışmalar kapsamında, 3-4 Aralık 2008 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Üçüncü Uluslararası Kümelenme Konferansı'nın ana teması, "Türkiye'nin kümelenme deneyiminin, yurt içi ve yurt dışı akademik çevre, kamu ve iş dünyası ile paylaşılması" olarak belirlendi.

Konferansta kümelenme konusu, "kümelenme politikası", "rekabet gücünün değerlendirilmesi", "küme girişiminin uygulaması", "küme yönetimi", "küme içi ve kümeler arası işbirliği", "küme izleme ve değerlendirme" başlıklı altı oturumda ele alınacak. Konferansın kapanış oturumu da "rekabet için kümelenme" başlığıyla düzenlenecek.

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum...