Yüksek basınç pompasında ilk 3'e girdi

Maviform, Türkiye’de ilk defa üretimini başardığı su jeti yüksek basınç pompası ve makinesiyle yurtdışına açılmayı hedefliyor. Dünyada bu üretimi yapan sadece 3 firma var

Abone ol

ARZU ALP - İZMİR Maviform firması, bugüne kadar yerli üretimi yapılmamış olan su jeti yüksek basınç pompası ile Türkiye pazarında iddialı. Maviform Genel Müdürü Mustafa Özkan, 11 yıllık Ar-Ge çalışmasının sonucunda Türkiye’de ilk defa üretimini başardıkları su jeti yüksek basınç pompası ve makinesiyle Türkiye pazarında büyümeyi, ardından da yurtdışına açılmayı hedefl ediklerini söyledi. TÜBİTAK desteğiyle üretimini gerçekleştirdikleri Mavijet markalı su jeti basınç pompasını tüm dünyaya satmayı hedefl ediklerini anlatan Özkan, “Dünyada bu üretimi yapan sadece 3 firma var. Türkiye’de ilk defa biz yaptık. İtalya, İspanya gibi ülkeler üretimini yapmadığı su jeti yüksek basınç pompalarını ABD ve Almanya’dan alıyor. İki yıl içerisinde İtalya, İspanya, Rusya, Cezayir, Tunus ve İran gibi ülkelere pompa satmayı hedefliyoruz” dedi.

İşletme giderlerini azaltıyor

Türkiye’nin su jeti pompası ve makine ihtiyacını ithalat yoluyla karşıladığını hatırlatan Özkan, meydana gelen arızalarda yedek parça ve servis hizmeti sıkıntısı nedeniyle iş kayıpları meydana geldiğini dile getirdi. Üretimini yaptıkları pompa sayesinde bu sorunu ortadan kaldırdıklarını ve ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını anlatan Özkan, “Su jeti yüksek basınç pompası, bütün ekipman ve yedek parçaları ile Bursa’daki fabrikamızda üretiliyor. Mavijet su jetinin Türkiye’de üretilmeye başlaması kullanıcıya yedek parça ve servis konusunda büyük avantajlar sağlıyor. Zengin yedek parça stoklarına sahip olan firmamız kargo süresi kadar kullanıcıya yedek parça termini veriyor” dedi. Mavijet’in Türkiye’nin yüzde 100 yerli su jeti kesim pompası ve makinesi markası olduğunu anlatan Özkan, “Su jeti kesim işlemlerinde kanıtlanmış performansı ve güvenliği ile Mavijet su jetleri, işletme ve bakım kolaylığı sağlıyor. İşletme giderlerinde; ekonomiden, zamandan kazanç sağlıyor. Sektörel ihtiyaçlara göre tasarladığımız, çok karmaşık şekilleri yapısal olarak birbirinden çok farklı materyal üzerinde kesim yüzeylerinde deformasyona neden olmadan uygulayabilen robotlu sistem 3 eksen ve 5 eksen su jeti imalatı yapıyoruz. 5500 barda test edilen Mavijet yüksek basınç pompası 4000 bar seviyesinde sınırlandırıldı” şeklinde konuştu.

Maviform’un yeni ürünü uzay sanayiinde de kullanılıyor

Mavijet su jeti teknolojisinin kullanılan materyali deforme etmeden, bilgisayar tabanlı bir kesim teknolojisi var. Su jeti kesim teknolojisi ile doğada bulunan tüm materyallerin kesilebildiğini ve şekillendirilebildiğini anlatan Mustafa Özkan, “Teknolojiyle metaller ısınmadan, sertleştirilmeden ve deforme edilmeden kesilebilir. Bilgisayarda tasarımı yapılan düzlemsel şekilleri su jeti ile kusursuz ve çapaksız bir şekilde materyale uygulamak mümkün. Günümüzde en gelişmiş cihazlar bile en fazla 20mm metal, 10mm paslanmaz kesebiliyor. Mavijet ile ise 200 mm’ye kadar doğadaki tüm maddeleri kesmek mümkün. Mavijet dışında hiçbir makine ile üst üste kesim yapmak mümkün değil” diye konuştu. Özkan, kullanım alanlarını ise şöyle sıraladı: “Uzay ve hava taşıtları, inşaat ve dekorasyon, makine sektörü, cam endüstrisi, ağaç endüstrisi, tekstil, taşıt imali ve yan sanayi, gıda sektörü .”

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz