Yunanistan otellerinde Türk tekstili

Yunanistanlı firma, Türkiye’den çarşaf, havlu, yatak örtüsü vb. kaliteli otel tekstilleri ithal etmek istiyor.

Abone ol

Ev tekstili kategorisinde değerlendirilen otel tekstilinde gerek üreticiler gerekse otelciler dünyadaki ve Türkiye’deki trendleri yakından takip ediyorlar. Otelin türüne ve konseptine göre tasarlanan otel tekstilinde, modern ve sade tasarımların yanı sıra organik, sağlıklı ve doğal ürünler tercih ediliyor. Sık kullanılan tekstil ürünlerinde dayanıklılık ve kullanım pratikliği de önem kazanıyor. Renk ve desenlerin harmanlandığı tasarımlar da ilgi görürken, yerli ve yabancı zincirlerin markalarını ve prestijlerini yansıtan kurumsal logolar veya desenler de büyük ilgi görüyor. Bu detaylar ise otel kimliğini oluşturmada akılda kalması nedeniyle tercih sebebi oluyor. Otel ve restoranlarda kullanılan tekstil ürünlerinin geç tutuşur, leke tutmaz, terletmeyen ve anti bakteriyel olması önem kazanıyor. Yine uygun fiyat ve kaliteli ürün ise tercih nedeni oluyor. 

Ürün çeşitliliği anlamında zengin olan otel tekstili, yoğun kullanımı nedeniyle de otellerde en sık değiştirilen, ekleme yapılan ürün grupları arasında yer alıyor. Özellikle otel odalarında ve SPA merkezlerinde müşterilerin kullandığı havlu, çarşaf, nevresim gibi ürünlere; gerek her gün yıkanması gerekse kullanım şartları gerekse müşterilerin alıp götürmesi gibi nedenlerden dolayı her sezon veya yıl ilave yapılıyor. Keza masa örtüsü grubu da yıpranma, kullanım şartları gibi nedenlerle her yıl eksiliyor. Sektörde yer alan firmalardan alınan bilgilere göre havlu, çarşaf ve masa örtüsü kullanımı Avrupa’da 6 ayda bir yenilenirken Türkiye’de sezonluk tesislerde 3, tüm yıl açık olan tesislerde ise 2 yılda bir yenileniyor. Perde ve yatak örtüsü grubu ise otelin dekorasyon değişikliğine bağlı olarak 5 ila 8 yılda bir yenileniyor. 

Yunanistanlı firma, Türkiye’den çarşaf, havlu, yatak örtüsü vb. kaliteli otel tekstilleri ithal etmek istediklerini belirterek tedarikçiler aramaktadır. Firma ile aşağıdaki linkten iteşime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323337_hotel-textiles-requested-to-import-to-greece

Eda Nur Gezer soruşturmasında bir kişi tutuklandı Cem Garipoğlu'nun son görüntüleri ortaya çıktı! Gazze’de can kaybı 34 bin 683’e yükseldi Stellantis, Avrupa pazarının zirvesinde Hazine yarın iki ihale düzenleyecek