Ziraat Bankası'ndan 300 milyon dolarlık yurtdışı finansman

Bankaların yurtdışından finansman anlaşmaları sürüyor. Buna göre Ziraat Bankası, 300 milyon dolar tutarında, 4 yıl vadeli, teminatlı dış finansman işlemi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, İngiltere'nin uluslararası ölçekteki bir yatırım bankasıyla 300 milyon dolarlık 4 yıl vadeli, teminatlı dış finansman işlemi gerçekleştirdi. Bankadan yapılan açıklamada, Ziraat Bankası'nın, istikrarlı ve dengeli büyüme stratejileri doğrultusunda dış finansman kaynaklarını çeşitlendirdiği ve uzun vadeli borçlanma imkanlarını artırdığı belirtildi.

“Bankacılık sektörüne duyulan güvenin göstergesi”

 Açıklamada, 'Bu kapsamda, İngiltere'nin uluslararası ölçekteki bir yatırım bankasıyla 300 milyon dolar tutarında, 4 yıl vadeli, teminatlı dış finansman işlemi gerçekleştirilmiştir. Son dönemde Türkiye ekonomisinde görülen olumlu gelişmeler ve uygulanan program kapsamında atılan adımlar neticesinde, ülkemiz bankacılık sektörüne olan güvenin hızlanarak artmaya devam ettiği görülmektedir.' ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin kredibilite artışının, uluslararası finans sistemine başarılı entegrasyonuna katkı sağlarken, iyileşen koşullarda uluslararası nitelikli fon akışının sürmesine ve uluslararası paydaşlarla işbirliklerinin güçlenerek devam etmesine destek verdiği vurgulanan açıklamada, 'Dış finansmanda derinleşme ve çeşitlendirme stratejimiz, önümüzdeki dönemlerde de kararlılıkla sürdürülecektir.' denildi.

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-1'le geçti Buse Naz Çakıroğlu Avrupa şampiyonu! Çin sanayisinde kârlar azaldı İYİ Parti'de Tolga Akalın adaylıktan çekildi İstanbullular dikkat! Valilik duyurdu: Yarın bu yollar kapalı