ABD'de enflasyon hedeflerden uzak kalabilir

Fed Başkanı Yellen, ABD'de enflasyonun yükselmesini beklediğini ancak, bu konuda şüphelerinin de olduğunu söyledi.

Abone ol

Fed Başkanı Janet Yellen, ABD'de enflasyonun yakında yükseleceği tahminini tekrar etti, ancak güçlü çekinceler ortaya koyarak fiyatların gelecek yıllarda düşük seyretmeye devam etmesinin de olasılıklar dahilinde olduğunu belirtti.

Yellen, enflasyonun gelecek bir iki yıl içinde toparlanması gerektiğini ifade etmesine rağmen, "Bu konuda yüksek şüphe taşıdığımı da ifade edeceğim. Çalışma arkadaşlarım ve ben bu durumun geçici olduğuna emin değiliz. Enflasyonu yakından izliyoruz" dedi.

Fed enflasyonun yüzde 2 olmasını hedefliyor, ancak merkez bankasının izlediği enflasyon göstergesi son olarak yüzde 1.3'e kadar geriledi. Fed yetkilileri buna rağmen enflasyonun yükselişe geçeceğine inandıklarını belirtiyorlar.

ABD'de ekonomik büyümenin yüzde 3 ile güçlü seyretmesi ve işsizliğin yüzde 4.1'e düşmesi enflasyondaki zayıf seyre rağmen faizlerin artırılacağı beklentilerini canlı tutuyor.

FOMC tutanaklarından ne bekleniyor?

Borsa İstanbul'dan bir rekor daha! İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması İYİ Partili belediye başkanı istifa etti Londra'da kılıçlı saldırı: 5 yaralı Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi