Albaraka, Anadolu'da KOBİ'lerle buluşuyor

Bankanın düzenlediği "Yerelden Küresele KOBİ'lerle Elele" toplantılarının ikincisi Konya'da gerçekleştirildi

Abone ol

KONYA - Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından KOBİ'leri küresel rekabet gücüne sahip kuruluşlar haline getirmek hedefi doğrultusunda başlatılan "KOBİ'lerle Elele Yerelden Küresele" toplantılarının ikincisi Konya'da düzenlendi. 

Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, bir otelde düzenlenen toplantının açılışında, "katılım bankacılığının geleceğe dönük yüzü" olarak adlandırdıkları Albaraka Türk'ün, 30 yıla ulaşan deneyimi, geniş vizyonu, uzman insan kaynağı ve teknolojik yetkinliği ile Türkiye'de katılım bankacılığının öncüsü olma konumunu sürdürdüğünü ifade etti. 

Bankanın katılım bankacılığı prensipleri doğrultusunda üretime ve ticarete finansman sağlama misyonunu etkin şekilde faaliyetlerine yansıttığını kaydeden Yahşi, her koşulda ekonominin can damarı KOBİ'lerin gelişimi ve ekonomik kalkınmaya desteğini öncelikli gördüklerini vurguladı. 

Toplanan fonların büyük kısmını kaynak olarak kullandırarak ekonomiye katkıda bulunduklarına işaret eden Yahşi, şöyle konuştu: 

"Ürün hizmet tipi ve çalışma prensiplerimiz uyarınca reel ekonomik faaliyetleri fonlayan bankamız, yıllardır küçük ve orta ölçekli işletmelerle çok yoğun ilişki içindedir. Bu çerçevede, önümüzdeki dönemde KOBİ'lerin sadece finansal gereksinimlerinin değil, aynı zamanda yönetimsel ve finansal danışmanlık gereksinimlerinin de artacağı kanaatindeyiz. 2014 yılında özellikle büyütülebilir ve geliştirilebilir KOBİ'lere danışmanlık ve deneyim aktarmaya yönelik çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. Aynı zamanda KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu gibi destek kuruluşlarıyla ilişki ve işbirliğimizi önümüzdeki dönemde artırarak devam ettireceğiz." 

"Konya'da yeni şubeler açmayı planlıyoruz" 

İstihdam ve Türkiye ekonomisine kazandırdığı katma değer açısından İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya'dan sonra altıncı il olan Konya'nın hızla geliştiğini dile getiren Yahşi, "Konyalı KOBİ'lerin yerel ve küresel bazdaki başarıları, banka olarak bizi de bölgeye yatırım yapmaya teşvik etmiştir. Bu potansiyele istinaden Albaraka olarak Konya'da yeni şubeler açmayı planlıyoruz. Toplantımızın ikincisini de Konya'da düzenliyoruz" dedi. 

Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Şahin de Konya'nın tam bir yatırım döneminde olduğunu belirterek, uluslararası yatırımcıların da kente geldiğini söyledi. 

Şahin, sanayicilerin bankalardan risk paylaşımı konusunda daha cömert davranmalarını beklediğini ifade etti. 

Konuşmaların ardından Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ve Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, "Yerelden Küresele KOBİ'ler" oturumunda katılımcılara bilgi verdi. Doğan, iş tecrübelerini KOBİ temsilcileriyle paylaştı. 

Albaraka'nın gelişimi ve KOBİ'lere verdiği destekle ilgili tanıtım filminin de izletildiği toplantıya Konya Valisi Muammer Erol, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ve KOBİ temsilcileri katıldı.

MHP lideri Bahçeli'den İmamoğlu'na Hamas tepkisi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı