BİST, veri ücretlerinde indirime gidiyor

Borsa İstanbul, veri ücretlerinde indirime gitti ve eşanlı düzey 1 verileri yurt içi kullanıcıları için 3,6 TL’den 1,8 TL’ye düşürüldü. İndirim, 1 Nisan 2017 tarihinde yürürlüğe girecek.

Abone ol

Borsa İstanbul (BİST) tarafından yapılan açıklamada, "Veri Dağıtım Sözleşmesi (VDS) çerçevesinde dağıtımı yapılan eşanlı düzey 1 verilerinin 6 TL’lik yurt içi kullanıcı ücretlerinde uygulanan yüzde 40 indirim oranının yüzde 70’e çıkarılması suretiyle, yurt içi kullanıcı ücretinin 3,6 TL’den 1,8 TL’ye düşürülmesine karar verilmiştir" denildi.

Yeni indirim oranının 1 Nisan 2017 tarihinde yürürlüğe gireceği ve yıl sonuna kadar uygulanacağı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, düzey 1 verilerindeki indirime ek olarak, eşanlı düzey 2 verileri için uygulanmakta olan 48 TL’lik yurtiçi kullanıcı ücretinin 2017 sonuna kadar 45 TL olarak uygulanması planlanıyor.

Düzey 2 kullanıcı ücreti için planlanan indirimin ilgili çalışmaların tamamlanması ardından devreye alınacağı, bu konuda ayrıca duyuru yapılacağı kaydedildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'Balkan göçmenleri' açıklaması Eda Nur Gezer soruşturmasında bir kişi tutuklandı Cem Garipoğlu'nun son görüntüleri ortaya çıktı! Gazze’de can kaybı 34 bin 683’e yükseldi Stellantis, Avrupa pazarının zirvesinde