Borsa açılıştaki iyimserliği sürdüremedi

Dün yaşadığı kayıpların ardından güne tepki alımları ile başlayan Borsa İstanbul, özellikle kapanışa doğru gelen satışlarla bugünü de düşüşle tamamladı.

Abone ol

Yurtiçi piyasalarda tepki alımları sınırlı kalırken, kayıplar devam ediyor. 

Borsa İstanbul (BİST), hafif alıcılı açılışın ardından bir miktar satış baskısı ile geriledi.

Güne hafif alımlarla başlayan ve en yüksek 77022 puanı gören BIST 100 Endeksi, bir süre 76800 civarında yatay seyir izledi.

Artan satışlarla önce 76500, ardından 76000 bölgesinin altına sarkan BIST 100, bu bölgede tutunma çabasında başarılı oldu ve günü 76143,59 puan ile (yüzde 0,62) 474,61 puan ekside tamamladı.

İşlem hacmi 2.649.896.093 TL olarak gerçekleşti.

Borsa İstanbul, güne bir miktar tepki alımı ile başladı.

Dolar/TL kurunun dün gördüğü rekor seviyenin ardından dolar endeksinin de etkisiyle gevşemesi Borsa İstanbul'daki tepki alımlarında etkili oldu.

OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına karar verilmesi alımları sınırlarken, dolar/TL kurunun tekrar yükselişe geçmesi Borsa İstanbul'da satış baskısına yol açtı.

Yurt içinde jeopolitik ve siyasi gelişmeler takip edilirken, yurt dışında bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanaklarının açıklanması beklendi.

TL'de kazanç sınırlı oldu, dolar zirveye yakın

Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı