Dolar 4 lirayı aştı, euro rekora yakın

Azalan risk iştahının yanı sıra makro ekonomik dengelerdeki bozulmanın baskı altında bıraktığı Türk Lirası dolar ve euro karşısında tarihi dip seviyelerine yakın seyrediyor. Borsada da yüzde 1,5 kayıp var.

Abone ol

Dolar, cuma günü Asya seansında 4.0368'e kadar çıkarak rekor kırdıktan sonra bugün 4 liranın üzerinde fiyatlanıyor, euro da rekora yakın.

Gün içinde 4.0104'e kadar yükselen dolar/TL saat 16:16'da 4.0090'da yer aldı. Euro/TL ise 4.9640 ile 4.9756 seviyesindeki tarihi zirveye yakın seyrediyor.

Dolar endeksi 89,15'de hafif yukarı yönlü zayıf bir görünüm çizerken, içeride 10 yıllık tahvil faizi 12,82'de.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ise yüzde 1,4 kayıpla 114.500 puanda.

Ticaret savaşları ve merkez bankaların politikaları küresel piyasalarda risk iştahını zayıflatırken gelişen ülke para birimlerinde kayıplar yaşanıyor. Ancak yüksek enflasyon ve yüksek cari açıkla birlikte jeopolitik riskler TL'nin kırılganlığını artırıyor.

Uzmanlar, TL'deki değer kaybının enflasyonu yukarı yönlü etkileyeceği beklentilerinin faizlerde yükselişe neden olduğu, bunun da TL'yi baskı altında bıraktığını belirtiyor ve kırılganlığın süreceği görüşünü dile getiriyorlar.

Borsa günü düşüşle tamamladı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor