Dolar haftanın en yüksek seviyesinde

Kur ve faizde TCMB'ye ilişkin siyasi söylemler ve dış piyasalar izleniyor. Dolar/TL 2.10'ün üzerinde seyrediyor

Abone ol

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan'ın TCMB'ye yönelik eleştirilerini sürdürmesi ardından dün gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en kötü performansı gösteren TL, dolar karşısında bir haftanın en yüksek seviyesinde işlem görüyor.

Bankacılar dış piyasaların ve Almanya işsizlik verilerinin izleneceğini, iç piyasada ise siyasi gündemin takip edilmeye devam edileceğini söylediler.

Bankacılar TL'deki negatif ayrışmada, faiz indirimlerinin vaktinden öne hızlanabileceği, Merkez Bankası üzerindeki siyasi baskının devam edeceği endişesinin fiyatlara yansımaya başladığını söylediler.

Dün güne 2.09'un altında başlayan dolar/TL 2.1072'ye kadar yükselerek, bir haftanın en yüksek seviyesini test etti. Günü 2.10'un hemen üzerinde tamamlayan dolar/TL bu sabah bankalararası piyasada 2.1070 seviyesinde.

Kapalıçarşı'da ise 2,0980 liradan alınan dolar 2,1010 liradan satılıyor. 2,8600 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 2,8630 lira olarak belirlendi.

Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı