Dolar yönünü yukarı çevirdi

Vize krizinde yumuşama haberi sonrası dün sert düşen dolar/TL, yönünü yukarı çevirdi. Güne 3.84'seviyesinin hemen altından başlayan dolar, saat 19:50'de 3.8869'a tırmandı.

Abone ol

ABD ile Türkiye'nin karşılıklı olarak sınırlı da olsa vize başvurularını yeniden kabul etmeye başlamasıyla dolar karşısında dün sert değer kazanan TL, Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile perşembe günü gerçekleştireceği görüşme öncesinde yönünü yukarı çevirdi.

Dün yapılan açıklamaların ardından piyasaların ilişkiler konusunda somut adımlar görmek isteyeceğini belirten bir analist, "Piyasada kurun aşağı gitmesini sağlayacak daha fazla haber akışı olmaması nedeniyle düşüşün devamını göremedik. Bu noktada Pence-Yıldırım görüşmesi bekleniyor. Öte yandan gelişmekte olan ülkeler genelinde dolara karşı bir değer kaybı gözleniyor" dedi.

Kur, dün haber öncesi işlem gördüğü 3.8708 seviyesinden sert gerileyerek 3.8225'i test etmişti. Bu sabah 3.8380 seviyesinde olan dolar/TL, akşam saat 16:30'da 3.8646'dan işlem gördü. Bu seviyeden yükselişini sürdüren dolar/TL, saat 19:50'de 3.8869'a tırmandı.

MHP lideri Bahçeli'den İmamoğlu'na Hamas tepkisi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı