Dolar/TL güne 5.16 seviyesinden başladı

Dolar kuru Fed tutanakları sonrası güne 5.16 seviyesinden başladı. Tutanaklar, politika yapıcıların ekonomiye bakış açılarını değerlendirmeye başladıklarını gösteriyor.

Abone ol

Dolar/TL, dünkü hızlı düşüşün ardından haftanın son işlem gününe 5.16 seviyesinden başladı.

Fed Başkanı Powell'ın, politika faizinin sağlıklı ekonomi için gereken seviyenin "hemen altında" olduğunu söylemesi bankanın faiz artırımlarına ara verebileceği beklentisini güçlendirirken, gelişen ülke para birimleriyle beraber Türk lirası dolar karşısında hızlı değerlendi.

Dolar kuru, dün gün içinde 5.1343'e kadar gerileyerek 6 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Kur 13 Ağustos'ta 7.24 ile tarihi zirvesini görmüştü.

Dolar/TL bu sabah saat 08:45'de 5.1600'dan işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 5.8820 seviyesinden alıcı buldu.

ABD Merkez Bankası'nın 7-8 Kasım tarihlerinde yaptığı ve faiz oranlarını sabit tuttuğu toplantısının tutanakları dün akşam yayımlandı.

Tutanaklar, finansal koşulların sıkılaştırılması, küresel riskler ve "faizlere duyarlı sektörlerde yavaşlama işaretleri" de dahil olmak üzere bir dizi soruna işaret eden politika yapıcıların ekonomiye bakış açılarını değerlendirmeye başladıklarını gösteriyor.

Fed'in hemen hemen tüm yetkilileri bu ay yaptıkları toplantıda yeni bir faiz artırımının "oldukça yakında gerekli olabileceği" konusunda anlaştılar, ancak faiz artırımlarına ne zaman ara vereceklerini tartışmaya başladılar.

Banka yetkilileri gelecekteki faiz artırımlarına yaklaşımlarında olası bir değişikliği nasıl iletecekleri konusunu ele alırken, daha fazla faiz artırımının gerekli olabileceğini kabul eden birkaç katılımcı da "zamanlama konusunda belirsizliği" dile getirdi.

Piyasalarda bugün ekim ayı dış ticaret dengesi ve Euro Bölgesi işsizlik rakamları izlenecek. Ayrıca G20 kapsamında Arjantin'de liderlerin açıklamaları takip edilecek.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak