Euro, dolar karşısında iki haftanın zirvesini gördü

Abone ol

LONDRA - Euro, doların önemli para birimleri karşısında değer kaybetmesi ve euro bölgesi ekonomisine duyulan güvenin beklentilerin üzerinde artmasının ardından dolar karşısında iki haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Euro, ABD piyasalarının dünkü kapanışına göre yüzde 0.5 değer artışıyla 1.3006 dolara kadar yükselerek 14 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

İşlemciler 1.30 dolar düzeyinin üzerinde stop-loss alım emirlerinin tetiklendiğini ve hedge fonların euro alan başlıca oyuncu olduğunu kaydetti.

Avrupa Komisyonu tarafından bugün açıklanan euro bölgesi güven endeksi Mayıs ayında 0.8 puan artışla 89.4'e yükseldi. Reuters anketine göre endeksin 89 olması bekleniyordu.   

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak