Faizde 29 Ocak seviyesini bugün beklemiyorum

Zeybekci Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, faizin en kısa sürede 29 Ocak seviyesine inmesini istemek için gerekli şartların oluştuğunu ama bunu sağlayacak indirimi bugün beklemediğini söyledi

Abone ol

İSTANBUL - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, faizin en kısa sürede 29 Ocak seviyesine inmesini istemek için gerekli şartların oluştuğunu ama bunu sağlayacak indirimi bugün beklemediğini söyledi.

Zeybekci Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Faizin en kısa sürede 29 Ocak seviyesine inmesini istememiz için gerekli şartlar oluşuyor ama bunu sağlayacak indirimi bugün beklemiyorum" dedi.

Zeybekci dün yaptığı açıklamalarda TCMB'nin piyasanın önünde gitmesi gerektiğini belirterek, faiz oranlarının bir an önce TCMB'nin ocak ayı sonundaki sert faiz artırımına gitmesinden önceki seviyelerin altına gelmesini beklediklerini söylemişti.           

29 Ocak'ta ne olmuştu?

Merkez Bankası 29 Ocak'ta tarihi bir karar imza atmıştı.  Banka Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 4,5’ten yüzde 10 ile ilk kez çift haneye yükseltmişti. Banka ayrıca marjinal fonlama oranını yüzde 7,75’ten yüzde 12’ye, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını yüzde 6,75’ten yüzde 11,5’e, Merkez Bankası borçlanma faiz oranını yüzde 3,5’ten, yüzde 8’e çıkarmıştı.

Gültan Kışanak tahliye edildi DÜNYA’ya “Yılın Gazetesi Ödülü” “Perakende sektörünü yeniden şekillendirenler ayakta kalacak” Hazır giyim sektörü Afrika’da yatırım arayışında İstanbul ve Ankara, rekabette diğer illerle makas açtı