Fed tutanakları yayımlandı

Fed tutanakları, bir dizi soruna işaret eden politika yapıcıların ekonomiye bakış açılarını değerlendirmeye başladıklarını gösteriyor.

Abone ol

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) hemen hemen tüm yetkilileri bu ay yaptıkları toplantıda yeni bir faiz artırımının "oldukça yakında gerekli olabileceği" konusunda anlaştılar, ancak faiz artırımlarına ne zaman ara verecekleri ve bu planların kamuoyuna nasıl aktarılacağı konusundaki tartışmayı başlattılar.

Fed'in 7-8 Kasım tarihlerinde yaptığı ve faiz oranlarını sabit tuttuğu toplantısının tutanakları, finansal koşulların sıkılaştırılması, küresel riskler ve "faizlere duyarlı sektörlerde yavaşlama işaretleri" de dahil olmak üzere bir dizi soruna işaret eden politika yapıcıların ekonomiye bakış açılarını değerlendirmeye başladıklarını gösteriyor.

Fed yetkilileri gelecekteki faiz artırımlarına yaklaşımlarında olası bir değişikliği nasıl iletecekleri konusunu ele alırken, daha fazla faiz artırımının gerekli olabileceğini kabul eden birkaç katılımcı da "zamanlama konusunda belirsizliği" dile getirdi.

Tutanaklarda "Katılımcılar ayrıca özellikle Komite'nin 'federal fon oranlarının hedef aralığındaki daha fazla kademeli artışlar' konusundaki beklentilerine işaret eden ifadeye atıfta bulunarak, Komite'nin toplantı sonrası açıklamasındaki ifadelerin gelecek toplantılarda nasıl revize edilmesi gerektiğine ilişkin yorumlarda bulundu" denildi.

Tutanaklarda ayrıca "Birçok katılımcı, gelecek toplantılarda, ekonomik ve politik görünümü analiz ederken, verilerin değerlendirilmesine daha fazla önem veren açıklama diline geçmeye başlamanın uygun olabileceğine işaret etti. Böyle bir değişiklik Komite'nin değişen ekonomik koşullara cevap vermedeki esnek yaklaşımını yansıtmasına yardım edecek" denildi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz