Finansal İstikrar Komitesi kur riskini değerlendirdi

Finansal İstikrar Komitesi toplantısında, reel sektör firmalarının kur riskinin daha etkin takibine yönelik düzenleme ve raporlama çerçevesi belirlendi, kur riskinin etkin yönetilmesine yönelik atılacak adımlar ele alındı.

Abone ol
Finansal İstikrar Komitesinin 32. toplantısında, reel sektör firmalarının kur riskinin daha etkin takibine yönelik düzenleme ve raporlama çerçevesinin belirlendiği, kur riskinin etkin yönetilmesine yönelik atılacak adımların ele alındığı bildirildi.


Hazine Müsteşarlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Finansal İstikrar Komitesinin 32. toplantısı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şi̇mşek başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, son dönemde küresel ve yerel ölçekte yaşanan gelişmelerin ülke finansal piyasalarına etkileri ile gelecek döneme ilişkin görünüm ayrıntılı masaya yatırıldı.

Reel sektör firmalarının kur riskinin daha etkin takibine yönelik düzenleme ve raporlama çerçevesinin belirlendiği toplantıda, kur riskinin etkin yönetilmesine yönelik atılacak adımlar ele alındı.

Toplantıda ayrıca, bankacılık sektörü kredi büyümesi ile Hazine destekli kredi kefalet sistemindeki gelişmeler finansal istikrar bakış açısıyla değerlendirildi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz