Halkbank, Ziraat Skopje'yi devraldı

Halkbank, Makedonya'daki Ziraat Banka A.D. Skopje'yi tüm aktif pasifleriyle devraldı.

Abone ol

İSTANBUL - Halkbank, Makedonya'da faaliyetgösteren bağlı ortaklığı Halk Banka A.D. Skopje aracılığıyla Ziraat Banka A.D.Skopje'yi tüm aktif, pasif, şube ve personeli ile birlikte devraldı.

Halkbank'tan yapılan yazılı açıklamada, Ziraat Banka A.D. Skopje'nin birleşme yoluyla devralınmasıyla birlikte Makedonya'daki en büyük altıncıbankanın Halk Banka A.D. Skopje olduğu belirtildi.

Halkbank, devralma sonrasında açılan bir yeni kurumsal şube ile birlikte Makedonya'daki şube sayısını 27'ye, çalışan sayısını 365'e çıkardı.

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Halk Banka A.D. Skopje'yi Makedonya'daki en büyük üç bankadan biri yapmayı hedeflediklerini ve Makedonya'dan sonra faaliyetlerini diğer Balkan ülkelerini de kapsayacak şekilde genişleteceklerini söyledi.

Aslan, "Belgrad'da temsilcilik ofisi açmak için gerekli yasal izinlerimizi aldık ve kısa süre içinde faaliyete geçmeyi planlıyoruz. Daha sonra Kosova'yı ve bölgedeki diğer ülkeleri gündemimize almayı düşünüyoruz" dedi.

Halk Banka A.D. Skopje'nin Ziraat Banka A.D. Skopje'yi devralma süreci 2012yılının Ocak ayında başladı ve Rekabet Koruma Komisyonu'nun onayıyla Ekim ayında tamamlandı.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz