Halkbank'dan BTSO’lu 35 bin üyeye finansman desteği

Halkbank ile BTSO arasında avantajlı kredi protokolüne imzalar atıldı

Abone ol

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Halk Bankası ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) arasında imzalanan protokol ile BTSO’nun 35 bin üye firmasına avantajlı finansman desteği sağlanacak. 
 
Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, BTSO Hizmet Binası’nda yapılan protokol imza töreninde, Türkiye’ye değer katacak çalışmalarında tüm üreticilerin yanında olduklarını ve gelecek dönemde de en büyük destekçilerinden biri olmaya devam edeceklerini söyledi.

 “BTSO ile imzaladığımız protokolle bugüne kadar imzaladığımız toplam 9 protokol çerçevesinde BTSO’ya kayıtlı tüm firmalara uygun şartlarda kredi seçeneği getiriyoruz” diyen Taşkesenlioğlu, “Kredilerle bölgede dinamizmin de artacağına inanıyoruz. Bugün imza attığımız protokol ile BTSO üyelerine finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 12 aya varan vade seçeneğiyle kredi kullanma imkanı sağlayacak. BTSO üyeleri, 100 bin liraya kadar kredi seçeneklerinden aylık 0,75; yıllık yüzde 9 olarak belirlenen cazip faiz oranlarıyla yararlanabilecek. Bununla birlikte KOBİ sanayi tanımına giren firmalar, protokol kapsamındaki kredileri kullanırken, sektörümüzde sadece Halkbank’a tanınmış bir ayrıcalık olan yüzde 5 BSMV muafiyetinden yararlanma imkanına da sahip olacak” şeklinde konuştu. 

Taşkesenlioğlu, 2014 yılında imzalanan protokol ile Bursa’da 358 firmaya 31,4 milyon lira destek kredisi verirken, 247 firmaya da 653 bin lira fuar destek kredisi sağladıklarını anımsattı. Taşkesenlioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Yaklaşık 117 bin 500 esnaf, KOBİ ve büyük ölçekli firmaya ev sahipliği yapan Bursa’da daha önce 17 bin 500 adet esnaf, KOBİ ve büyük ölçekli müşterimizi kredilendirdik. 2015’in ilk çeyreğinde Bursa’da kullandırdığımız toplam kredi 4 milyar lira ve ticari KOBİ segmentinde sektörde yüzde 11’lik bir paya sahibiz. Toplam 33 şubemizle hizmet verdiğimiz Bursa ilimiz coğrafi konumu ve potansiyeli ile birlikte ülkemizin dış ticaretin üçüncü sırada yer almaktadır. Biz de bu anlamda tabloya 2014 yılında 1 milyar 487 milyon dolarlık dış ticaret hacmiyle katkıda bulunduk. Sahip olduğumuz finansal gücümüzle bugüne kadar olduğu gibi reel sektörü desteklemek üzere BTSO üyelerine ayrıcalıklı ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Büyürken, Türkiye’yi de büyütmeyi hedefleyen bir bankayız.”
 
BTSO’lu 35 bin üye faydalanacak

Konuşmasına Türkiye’de kendi kaynaklarını üyelerine kullandıran ‘ilk’ oda olduklarını anımsatarak başlayan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yapılan protokolle BTSO’nun yaklaşık 35 bin üyesine piyasa şartlarına göre ucuz ve avantajlı finansman desteği sağladıklarını aktardı. Halkbank ile 2006 yılından bu yana protokol imzaladıklarını dile getiren Burkay, bugüne kadar yapılan protokollerle yaklaşık 6 bin üyeye 276 milyon TL’lik kaynak kullandırdıklarını belirtti. Burkay, şunları kaydetti:

“Dünya ekonomisinde daralmanın yaşandığı bir dönemde işletmelerin finansmana erişimi büyük önem taşıyor. 2014 yılında 100 bin lira üst limitli aylık yüzde 0,85 faiz oranıyla sunduğumuz krediden 356 üyemiz faydalandı. Üyelerimiz 2014 yılında 31,5 milyon lira da kredi kullandı. Üyelerimizin her zaman yanında olmayı sürdüreceğiz. Halkbank ile yaptığımız bu protokol ile yaklaşık 35 bin üyemize aynı limit ve faiz oranlarıyla ilk etapta 30 milyon liralık kredi kullandıracağız.” 

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek