Harker: Faiz artırımı masada olmalı

Philadelphia Fed Başkanı Harker, faiz artırımı için mart ayındaki toplantının masada olduğunu söyledi

Abone ol

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, ABD merkez bankasının mart ayındaki politika toplantısının, istihdam piyasasındeki ivmenin sürmesi, büyümenin devam etmesi ve ücretlerin artması durumunda, faiz artırımı için canlı bir seçenek olduğunu söyledi.

Bu yıl politika toplantılarında oy hakkı bulunan Harker, San Diego'da yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Mart masada. Asla hiçbir toplantıyı masadan kaldırmayacağım. Durum verilerin nasıl evrildiğine bağlı" dedi. Kendisini gelecek ay bir faiz artırımı için neyin ikna edeceği şeklindeki bir soruya karşılık, Harker, "Geçen hafta çok iyi istihdam verileri gördük, GSYİH ve GSYİH büyümesi hakkında iyi haberler devam ediyor ve işgücü piyasasının güçlenmekte olduğuna ilişkin işaretler devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Harker, 14-15 Mart'ta gerçekleştirilecek olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının olası bir faiz artırımı için düşünülmesi gerektiğini kamuoyuna açık bir şekilde söyleyen ikinci Fed yetkilisi oldu. San Francisco Fed Başkanı John Williams, geçen hafta yaptığı değerlendirmede, bir sonraki toplantıyı olası faiz artırımına aday gördüğünü söyledi. Vadeli işlem verilerine göre, yatırımcılar mart ayında çeyrek puanlık faiz artırımı olasılığını yaklaşık dörtte bir olarak görüyor.

Fed geçen haftaki toplantısında faizleri değiştirmedi ve iş dünyası ve tüketici güvenlerine ilişkin göstergelerin iyileştidiğine dikkat çekti. ABD hisse senetleri, Donald Trump'ın 8 Kasım'daki seçim zaferinden bu yana, yeni başkanın vergi indirimleri, harcama artışları ve regülasyonların azaltılması gibi büyüme odaklı politikalar izleyeceği beklentisi ile yükseldi. Ancak Trump yönetimi henüz bu politikalar konusunda somut bir plan ortaya koymadı.

Draghi: Krizin tohumlarını ekiyorlar

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz