İş Bankası KOBİ'lere destek olmaya devam ediyor

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, KOBİ'lere can suyu olmaya devam ettiklerini söyledi

Abone ol

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce "KOBİ'lere can suyu olmaya devam ediyoruz. Bu desteğimiz, 2014 yılı rakamlarına da çok net bir şekilde yansıdı. 2014 yılında 237,8 milyar lira aktif toplamı ile özel bankalar arasındaki liderliğimizi sürdürdük" dedi. 

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliği ile düzenlenen "11. KOBİ Zirvesi" KOBİ'lerin "Orta Gelir Tuzağından Kurtulma Stratejileri" başlığı altında gerçekleştirildi. 

Zirvede konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, KOBİ'lerin ekonomi ve sanayinin bel kemiğini oluşturduğunu belirterek, yıllık ihracatın 2000'li yılların başındaki 30 milyar dolar seviyelerinden 2014 yıl sonu itibarıyla 158 milyar dolara ulaşmasında, ihracatın yaklaşık yüzde 60'ını gerçekleştiren KOBİ'lerin önemli katkıları olduğunu ifade etti. 

Suat İnce, Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulması için teknoloji ağırlıklı ve yüksek katma değerli üretim yapısına kavuşmasının, eğitim kalitesinin artırılarak genç nüfusun verimli istihdam alanlarına yönlendirilmesinin ve yapısal reformlara devam edilmesinin büyük önem taşıdığına dikkati çekti. 

KOBİ'lere destek sağlamakta bankacılık sektörüne de önemli görevler düştüğünün altını çizen İnce, İş Bankası'nın KOBİ'lere sağladığı desteğe ilişkin şunları kaydetti: 

"Biz İş Bankası olarak geçmiş 90 yılda olduğu gibi reel sektöre verdiğimiz destek kapsamında günümüzde de KOBİ'lere can suyu olmaya devam ediyoruz. Bu desteğimiz, 2014 yılı rakamlarına da çok net bir şekilde yansıdı. 2014 yılında 237,8 milyar lira aktif toplamı ile özel bankalar arasındaki liderliğimizi sürdürdük. Ayrıca, 2014 yılını 29,3 milyar lira ile özkaynaklarda, 155,3 milyar lira ile nakdi kredilerde, 112,9 milyar lira ile nakdi ticari kredilerde sektör lideri olarak tamamladık." 

İnce, ekonominin direği olan KOBİ'lere destek verirken sorunlu krediye yol açmamaya da önem verdiklerine de değinerek şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Türk bankacılık sektörünün takipteki KOBİ kredileri oranı ortalamada yüzde 3,1 iken, İş Bankası'nda bu oranın yüzde 1,9 olması bizim için çok önemli bir noktayı oluşturuyor. Bunlara sadece rakam olarak bakmayın. Bu rakamların arkasında banka zararının ötesinde yitirilmiş servetler, aile dramları vardır. Dolayısıyla takibe düşen kredi yaratılmamasının bankacılık sektörünün en önemli konusu olduğunu, bankacılığın bunu gerektirdiğini düşünüyorum. Bankaların doğru kredilendirme yapmak gibi çok önemli bir sorumluluğu vardır." 

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak