Kırgızistan'da ilk çeyrekte 4 ton altın üretildi

Kırgızistan'daki Kumtor Madeni'nde ilk çeyrekte yaklaşık 4 ton altın üretildi.

Abone ol
Kırgızistan'daki Kumtor altın madenini işleten Kanada sermayeli Centtera Gold ve Kumtor Gold'un bu yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 4 ton altın ürettiği bildirildi. 


Kırgızistan'ın kuzeyindeki Issık Göl Bölgesi'ndeki Kumtor altın madeninde faaliyet gösteren Kanadalı şirketlerin ortak açıklamasında, bu yılın ilk 3 aylık döneminde 3 ton 962 kilogram altın üretildiği belirtildi. 

Madende 3 bin 183 kişinin çalıştığı bildirilen açıklamada, 3 aylık dönemde devlete 38 milyon 835 bin 820 dolar vergi ve zorunlu kalemler ödemesi gerçekleştirildiği, altın satışından da 164 milyon 100 bin dolar gelir elde edildiği kaydedildi.

Kumtor'da 1997-2016'da 333 ton altın üretilirken, madende çıkarılmayı bekleyen 710 ton altın rezervi olduğu belirtiliyor

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz