Lockhart: İki artırım için daha alan var

Lockhart, ekonominin hız kazanacağını ve tam istihdama oldukça yakın olduğunu belirterek Fed'in bu yıl 2 faiz artırımı için daha alanı olduğunu söyledi.

Abone ol

Atlanta Fed'in eski Başkanı Dennis Lockhart, ekonominin büyük olasılıkla hız kazanacağını ve tam istihdama oldukça yakın olduğunu belirterek Fed'in bu yıl 2 faiz artırımı için daha alanı olduğunu söyledi.

Lockhart yaptığı açıklamada, "FOMC ekonnomik görünüm konusunda oldukça güçlü şekilde iyimser. Ultra gevşek para politikasını bir miktar ortadan kaldırmaya başlamak uygun" diye konuştu.

San Francisco Fed Başkanı John Williams da Fed'in yıllardır süren zayıf fiyat artışlarını telafi etmek için enflasyonu daha yukarı itmeye çalışmadığını, ancak yüzde 2 hedefini yakalamaya çalıştığını söyledi.

Williams, Fed'in fiyat artışlarının hedefin üzerine çıkmasına imkan vermeye istekli olmasında amacının enflasyon bekleyişlerinin geri gelmemesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı