Mercedes-Benz Finansman Türk 7.7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı

Mercedes-Benz Finansman Türk Genel Müdürü Gerhard Gross, “Bu yıl da ağırlıklı KOBİ finansmanı yanında gerçek ve tüzel kişiler için ucuz fonlama imkanlarını sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Abone ol

Mercedes-Benz Finansman Türk’ün 2015 yılı sonu itibarıyla 7.7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştığını belirten Mercedes-Benz Finansman Türk Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Murahas Azası Gerhard Gross, bunun yanında müşterilerine 6.9 milyar TL kredi portföyü ve 607 milyon TL özkaynak sağladıklarını dile getirdi. Ayrıca satılan her iki Mercedes-Benz markalı araçtan birinin firmaları tarafından finanse edildiğine dikkat çeken Gross, “Bu yıl da ağırlıklı KOBİ finansmanı yanında gerçek ve tüzel kişiler için ucuz fonlama imkanlarını sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’i hakkında bilgi veren Gerhard Gross, sağladıkları kredi portföyünün yüzde 92’sinin KOBİ’lerin sabit kıymet yatırımlarını finanse etmek için kullandırılan kredilerden oluştuğunu kaydetti. Gross, “Mercedes-Benz’in ürettiği ve ithal ettiği tüm ürün gruplarında marka ortağımız olan Mercedes-Benz Türk ile düzenlediğimiz finansal kampanyalarla firma ya da kişiye özel ödeme planlarıyla rekabetçi fon kaynağı sağlıyoruz” dedi.

Son yaşanan olaylardan Türkiye’nin hem demokratik hem de ekonomik anlamda daha da kuvvetlenerek çıkacağı öngörüsünde bulunan Gerhard Gross, bu yılki performanslarının planları paralelinde seyrettiğini ifade etti. 2017 yılında da hükümetin almış olduğu ekonomik tedbirlerin yanı sıra küresel ölçekteki ekonomik gelişmeleri etkileyen FED faiz artırımı, ABD genel seçimleri gibi belirsizliklerin ortadan kalkacağını belirten Gross, 2017’nin bu yıla göre daha öngörülebilir olacağına ve yaptıkları planlamada bir değişikliğe gitmediklerini söyledi. Gross, “Firmamızın marka ortağı olan Mercedes-Benz Türk de Türkiye’de 964 milyon euro’luk direkt yatırımı bulunuyor. Bu yıl da 113 milyon euro’luk ilave yatırımını devreye alarak, uzun vadede Türkiye ekonomisine güvenini gösterdi” şeklinde konuştu.

“Taşıt finansmanı hizmeti veriyoruz”

Daimler Finansal Hizmetler Grubu’nun 1990 yılından bu yana faaliyet gösterdiğine de değinen Gerhard Gross, 40 ülkede yaklaşık 180 noktada yaklaşık 8 bin çalışanıyla hizmet sunduğunu ifade etti. Türkiye’de ise Mercedes-Benz Finansal Hizmetler olarak 2000 yılından beri Daimler Grubu’na ait sıfır ve ikinci el araçlara müşterilerin ihtiyaçlarına özel ödeme planları sunarak, taşıt finansmanı hizmeti verdiklerini anlatan Gross, şöyle devam etti: “Ayrıca, Mercedes-Benz Finansal Hizmetler çatısı altında bulunan 2001 kuruluşlu finansal kiralama ve 2008 kuruluşlu sigorta şirketlerimizle de müşterilerimize finansal kiralama ve sigorta hizmeti sunuyoruz.”

Öte yandan, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesi ve Standard&Poor's'un Türkiye'yi kırılgan ülkelerden biri olarak göstermesi süreçleri ile ilgili genel bir değerlendirme yapan Gerhard Gross, bunun borçlanma maliyetlerinde negatif bir etki yaratsa da bu olumsuz koşullardan kurtulmak adına Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’inin uygun ve rekabetçi kampanyalarla müşterilerini desteklemeye devam edeceğine işaret etti.

Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL