Not artışı beklerken uyarı geldi

Fitch, "Türkiye yumuşak inişe yakın ancak cari açık kırılganlık yaratıyor" dedi.

Abone ol

İSTANBUL - Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin yumuşak  inişe yakın olduğunu ancak cari açığın kırılganlık yarattığını açıkladı.

Fitch'in bu yorumu euro bölgesi borç krizinin gelişmekte olan Avrupa ülkelerine etkisi başlıklı raporda yer aldı.

Raporda cari açığın bu yıl 61 milyar dolar, yani gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 7.7'si seviyesinde gerçekleşmesi beklendiği ifade edilirken, "Açığın büyük kısmı kısa vadeli borçlanma ve portföy girişleriyle finanse ediliyor, bu da (Türkiye'yi) euro bölgesindeki iniş ve çıkışlar karşısında kırılgan hale getiriyor" denildi.

Borsa 60.400 seviyelerine çekildi

Güne yükselişle başlamasına karşın, kar satışlarıyla geri çekilen İMKB'de Fitch'ten gelen açıklamalar sonrasında 60.400 puan seviyeleri test edildi. Analistler ise 60.000 puan seviyesinin destek olarak korunması durumunda iyimserliğin devam edebileceğini, aksi taktirde satış baskısının artabileceğini kaydediyorlar. Ulusal-100 Endeks, saat 15:25 itibariyle 60.590 (-%0.97) puanda yer alıyor.
Euro/Dolar paritesindeki geri çekilmenin de etkisiyle yükselişe geçen Dolar/TL ise 1.8260 düzeyinde işlem görüyor.

İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi "Sene sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz" Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Yargıtay'da başkan 29'uncu turda da seçilemedi