Piyasa haftaya tedirgin başladı

BIST 100 endeksi, özellikle küresel faizlerdeki yükseliş eğilimi ve döviz piyasasında volatilitenin artması nedeniyle haftaya olumsuz bir başlangıç yaptı.

Abone ol

İSTANBUL - Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi güne dünkü kapanışa göre 582,33 puanlık düşüşle 73.693,10 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışına göre ortalama yüzde 0,78 oranında değer kaybederken, bankacılık endeksi yüzde 1,33, holding endeksi yüzde 0,64 oranında düşüş kaydetti.

Geçen hafta açıklanan sanayi üretimi, cari açık ve işsizlik verilerinin iyi gelmesiyle görülen diğer piyasalardan pozitif ayrışma isteği, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin de iyi gelmesinin ardından parasal genişlemeye yönelik tedirginliği artırmasıyla yerini satışlara bırakmıştı. Haftanın son işlem gününü yüzde 0,40 oranında yükselişle 74.275 puandan tamamlayan BIST 100 endeksi, özellikle küresel faizlerdeki yükseliş eğilimi ve döviz piyasasında volatilitenin artması nedeniyle bu haftaya da olumsuz bir başlangıç yaptı. Analistler, yarın açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ederken, ABD'den gelecek haber ve açıklamalarla ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin seyrinin ise ana yönü tayin edeceğini kaydediyor.

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti