Protesto edilen senet sayısı azaldı

Bu yılın ocak-ağustos döneminde protesto edilen toplam 588 bin senedin parasal tutarı 10,8 milyar TL oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre protesto edilen senet adedi yüzde 5 azalırken, senet tutarı yüzde 34 arttı.

Abone ol

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), bu yılın ocak-ağustos döneminde protesto edilen toplam 588 bin senedin parasal tutarının 10,8 milyar TL olduğunu duyurdu. 

TBB Risk Merkezi, yılın ocak-ağustos dönemine ait protesto edilen senetlere ilişkin verileri açıkladı. 

Buna göre, 2018'in ocak-ağustos döneminde protesto edilen toplam 588 bin adet senedin parasal tutarı 10,8 milyar TL oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre protesto edilen senet adedi yüzde 5 azalırken, senet tutarı yüzde 34 arttı. 

Adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, Konya, İzmir ve Bursa oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 33'ünü İstanbul'dakiler oluştururken, İstanbul'u yüzde 10 ile Ankara, yüzde 5 ile İzmir, yüzde 4 ile Konya ve Antalya izledi. 

Protesto edilen senet tutarının en düşük olduğu iller ise Tunceli, Bayburt ve Kilis oldu. 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'Balkan göçmenleri' açıklaması Eda Nur Gezer soruşturmasında bir kişi tutuklandı Cem Garipoğlu'nun son görüntüleri ortaya çıktı! Gazze’de can kaybı 34 bin 683’e yükseldi Stellantis, Avrupa pazarının zirvesinde