RBS de Başbakan'la aynı fikirde

Yatırım bankası RBS de Türkiye'nin kredi notunun olması gerekenden düşük olduğu görüşünde.

Abone ol



İSTANBUL - Yatırım Bankası Royal Bank of Scotland, kredi derecelendirme kuruluşlarının sürekli olarak Türkiye konusunda yanlışlar yaptıklarını, kredi notunun da yaklaşık 3 basamak düşük olduğu görüşünü paylaştı.

Bloomberg'e konuşan RBS'nin Gelişmekte Olan Ekonomiler Başekonomisti Tim Ash, "Türkiye'nin mevcut kredi notları, dürüst bir değerlendirmeyle kıyaslandığında 2 veya 3 basamak aşağıda. Şu anda 'yatırım yapılabilir' seviyede olmalıydı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada S&P'nin Türkiye'nin kredi notu görünümünü pozitiften durağana çekmesini eleştirmiş, kararı 'ideolojik' olarak değerlendirmişti. Erdoğan, gerekirse S&P'nin notlarını tanımadıklarına dair bir açıklama yapabileceklerini de sözlerine eklemişti.

Erdoğan'dan Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na atama Öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürünün son görüntüleri ortaya çıktı TCMB'den yapım işi ihalelerinde fiyat farkı ve süre uzatımı imkanı AFAD duyurdu: Malatya ve Çanakkale'de deprem Güneş yüzeyinde patlama: Jeomanyetik fırtına uyarısı