S&P, Japonya'nın notunu indirdi

S&P, Japonya'nın yerel ve yabancı para cinsinden kredi notlarını düşürdü.

Abone ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Japonya'nın yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını AA-'den A+ seviyesine indirdi. Uzun vadeli notların görünümünü ise 'durağan' olarak belirledi.

S&P, Japonya'nın yerey ve yabancı para cinsinden  kısa vadeli notlarını da A-1+'dan A-1 seviyesine çekti. 

S&P not indirimine neden olarak Japonya'nın kredibilitesine ekonomik desteğin son 3-4 yıldır zayıflamakta olmasını ve hükümetin uyguladığı ekonomik büyümeyi canlandırma, deflasyonu yenme stratkejisinin bu kötüleşmeyi gelecek 2-3 yılda tersine döndürmesinin muhtemel görünmemesini işaret etti. 

S&P, "Japonya'da ülkenin kredibilitesi için ekonomik desteği yeniden tesis etmek için yeterince güçlü bir ekonomik toparlanma gerçekleşmesi olasılığın azaldığına inanıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Değerlendirmesinde Jaqonya'da 2011-2014 döneminde kişi başına ortalama milli gelirin 47 bin dolardan 36 bin dolar seviyesine gerilediğini belirten S&P, bunda Japon Yeni'nin ABD Doları karşısında zayıflamasının yanı sıra, zayıf ortalama ekonomik büyümeyi de yansıttığını ifade etti.

Borsa rekor tazeledi Apple, M4 işlemciyi tanıttı! iPad’ler artık yüzde 50 hızlanacak Bahadır Erdem CHP'ye katıldı: Özgür Özel rozeti taktı Mustafa Bozbey'den 'yeğen ataması' açıklaması Nebahat Çehre'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama