Dolardaki yükselişin nedeni ne?

Para birimleri değer kazanamıyor

Bu hafta Asya’da para birimleri genel olarak zayıfladı. Çin’de Yuan’ın dolar karşısında işlem görebileceği aralık aşağı çekildi. Singapur Merkez Bankası’nın sürpriz genişleme adımı ile Singapur doları, Güney Kore’de iktidar partisinin parlamentoda çoğunluğu kaybetmesi ile de Won değer kaybetti. Benzer şekilde negatif faiz uygulanan Japonya’nın para birimi Yen ile Endonezya Rupisi ve Tayland Bahtı da dolara karşı zayıfladı.

Euro, zaten Avrupa ekonomisinde devam eden sorunlar ve Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişleme ve negatif faiz uygulaması nedeni ile baskı altında.

Sterlin de İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalıp kalmamayı oylayacağı 23 Haziran referandumu öncesi son derece zayıf. Sterlin, yılbaşından bu yana dolara karşı yüzde 5’ten fazla değer kaybetti. Son anketler İngiliz vatandaşlarının yüzde 43’ünün AB’de kalmak, yüzde 42’sinin bölgeden çıkmak istediğini gösteriyor. Bu durum Sterlin tarafında baskının sürebileceğini gösteriyor.

Mevduat faizleri güncellendi: İşte en fazla faizi veren bankalar Yıllık izin, fazla mesai ve kupon ödemeleri... Kamuda yeni dönem! Ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz, işte kritik tablo Vizede yeni dönem: Dışişleri Vakfı devralacak Emekli, işsiz, engelli ve yaşlı... İşverene 16 SGK prim desteği! BEDAŞ duyurdu: İstanbul'un pek çok yerinde elektrik kesintisi yaşanacak: İşte o ilçeler