Emekli maaşına temmuz zammı, Bakan Işıkhan'dan son açıklama: En düşük emekli maaşı için 3 formül

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın emekli maaşlarıyla ilgili açıklamasının ardından zam gündemiyle ilgili araştırmalar hızlandı. Işıkhan, emekli maaşlarına ara zam olup olmayacağına yanıt verdi. Emekli maaşları temmuzda yeniden değerlendirilecek ve en düşük emekli aylığıyla ilgili 3 formül öne çıktı. Peki, asgari ücret ve emekli maaşına ara zam yapılacak mı?

Ocak ayında emekliye zam oranı SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi olmak üzere yüzde 49,25 olarak belirlendi. Bu dönemde en düşük emekli aylığı da 7.500 TL'den 10 bin TL'ye yükseldi. Milyonlarca emekli, ara zam olup olmayacağını beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere ara zammın gündemde olmadığını ifade etti.

Prof. Dr. Hakan Kara iki tabloyla vahim hali ortaya koydu Devlet böyle kısacak, plan netleşiyor... Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğrafları ortaya çıktı Ankara sağanak ve doluya teslim FED'in faiz kararı belli oluyor Uzman isim 'yolda' diyerek duyurdu: İşe göre mesai mümkün mü?