Prof. Dr. Naci Görür'ün 7 üzeri deprem uyarısı yaptığı Hakkari için AFAD da harekete geçti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler Doğu Anadolu'daki fay hareketliliğine çevrildi. Deprem bilimciler, Hakkari'ye dikkat çekerek 7 ve üzeri deprem uyarısında bulunuyor. AFAD olası Hakkari depremi için hazırlıklara başladı. 2 bin 800 çadır depolara bırakıldı. Şemdinli-Yüksekova fayını işaret eden jeologlar 7'lik deprem üretme potansiyeli olduğunu vurguladı.

Yer bilimcilerin olası bir deprem için uyardığı Hakkari’de deprem hazırlıkları hızlandı.  Hakkari ve Yüksekova’da bazı kamu ve okul binaları boşaltılırken, AFAD da olası deprem için kent genelinde hazırlıklara başladı.

Hakkari Valiliği, birinci derece deprem kuşağında yer almaları nedeniyle kent merkezi ile Yüksekova ve Şemdinli’de konteyner alanları belirleyip, şu ana kadar polis ve jandarmadan oluşan 650 kişiye de arama kurtarma eğitimi verdi.

AFAD’ın hazırlıkları kapsamında da 2 bin 800 çadır, Hakkari kent merkezi ile Yüksekova’daki depolara bırakılırken, TIR’larla getirilen ilk 200 konteyner ise Şemdinli ilçesinde vinçlerle belirlenen alana bırakıldı.

0 faiz, uzun vade! Markalar birbiriyle yarışıyor Opel, yeni SUV modelini İstanbul’da tanıttı Dünyanın en iyi takımları listesi güncellendi: 6 sıra fark var! İzmir'deki tarihi Büyük Kardiçalı Han 1.1 milyar liraya satışta